Bolt pred Đokovićem, Mazejeva peta

Foto: EPA
Foto: EPA
Jamajški atlet Usain Bolt in ameriška teniška igralka Serena Williams sta najboljša športnika oziroma športnica po izboru osrednjega francoskega športnega časnika L'Equipe.
Oglej si celoten članek

V ženski konkurenci je visoko peto mesto zasedla slovenska alpska smučarka Tina Maze, ki je v minuli sezoni za las zgrešila veliki kristalni globus, v tej sezoni pa ne nastopa.

Bolt je v izboru francoskega časnika laskavo priznanje osvojil tudi v letih 2008, 2009 in 2012, letošnjo nagrado pa si je prislužil zavoljo trojne zmage na svetovnem prvenstvu v Pekingu v tekih na 100 in 200 metrov ter v štafeti 4 x 100 metrov.

Williamsova je tretjič osvojila to nagrado, najboljša je bila tudi v letih 2012 in 2013. V tej sezoni je osvojila tri turnirje za grand slam v Melbournu, Parizu in Wimbledonu ter sezono končala kot prva igralka na lestvici WTA.

Za Williamsovo so se uvrstile ameriška plavalka Katie Ledecky, francoska kolesarka Pauline Ferrand-Prevot, avstrijska alpska smučarka Anna Feininger in Mazejeva.

V moški konkurenci so se za Boltom uvrstili srbski teniški igralec Novak Đoković, novozelandski igralec ragbija Dan Carter, ameriški košarkar Stephen Curry in argentinski nogometaš Lionel Messi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.