Šport
21 ogledov

Bolt pred Đokovićem, Mazejeva peta

tina maze EPA
Jamajški atlet Usain Bolt in ameriška teniška igralka Serena Williams sta najboljša športnika oziroma športnica po izboru osrednjega francoskega športnega časnika L'Equipe.

V ženski konkurenci je visoko peto mesto zasedla slovenska alpska smučarka Tina Maze, ki je v minuli sezoni za las zgrešila veliki kristalni globus, v tej sezoni pa ne nastopa.

Bolt je v izboru francoskega časnika laskavo priznanje osvojil tudi v letih 2008, 2009 in 2012, letošnjo nagrado pa si je prislužil zavoljo trojne zmage na svetovnem prvenstvu v Pekingu v tekih na 100 in 200 metrov ter v štafeti 4 x 100 metrov.

Williamsova je tretjič osvojila to nagrado, najboljša je bila tudi v letih 2012 in 2013. V tej sezoni je osvojila tri turnirje za grand slam v Melbournu, Parizu in Wimbledonu ter sezono končala kot prva igralka na lestvici WTA.

Za Williamsovo so se uvrstile ameriška plavalka Katie Ledecky, francoska kolesarka Pauline Ferrand-Prevot, avstrijska alpska smučarka Anna Feininger in Mazejeva.

V moški konkurenci so se za Boltom uvrstili srbski teniški igralec Novak Đoković, novozelandski igralec ragbija Dan Carter, ameriški košarkar Stephen Curry in argentinski nogometaš Lionel Messi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.