Braga in Porto v finalu

Foto: Žurnal24 Custodio Foto: Žurnal24 Custodio Foto: Žurnal24 Lima (desno) in Jardel Foto: Žurnal24 Custodio Foto: Žurnal24 Custodio Foto: Žurnal24 Rodriguez (desno) in Javier Saviola Foto: Žurnal24 Custodio Foto: Žurnal24 Custodio v objemu soigralcev Foto: Žurnal24 Hulk Foto: Žurnal24 Ruben Garcia Cai Foto: Žurnal24 Porto Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Falcao
V finalu Evropske lige se bosta pomerila Braga in Porto. Braga je na povratni tekmi proti Benfici slavila z zadostnih 1:0, Porto pa je sicer izgubil pri Villarrealu, vendar je imel s prve tekme zadostno zalogo.
Oglej si celoten članek

Če je bil dvoboj med Villarrealom in Portom praktično odločen že po prvi tekmi, ko so Portugalci doma slavili kar s 5:1, pa je bil bolj zanimiv razplet dvoboja Sporting Braga - Benfica Lizbona. Benfica je prvi dvoboj pred domačimi gledalci dobila z 2:1, toda Braga je napovedala oster boj za finale, saj jo je že v 19. minuti z glavo v vodstvo (in kot se je izkazalo pozneje tudi v finale) popeljal Custodio. To je bil tudi edini gol na tekmi. Benfica, ki je bila malce boljši tekmec v drugi polovici prvega polčasa, je bila blizu izenačenja v 42. minuti, ko je Javier Saviola zatresel vratnico.

V drugem polčasu je Benfica skušala finalne vstopnice spet dobiti v svoj žep, blizu temu je bil Franco Jara v 60. minuti, ki je za malo zgrešil cilj, a se je Braga spet izkazala za ekipo, ki je zelo čvrsta pri branjenju izida. Benfici nato kar nekaj časa ni uspelo več izpeljati res nevarne akcije, v 78. minuti pa je zapretil Nicolas Gaitan, a se je ob njegovem strelu izkazal vratar Artur. Dve minuti pozneje je Luisao z glavo po kotu podaljšal na daljšo vratnico, kjer je bil za pol koraka prekratek Saviola. V 84. in 85. minuti sta na drugi strani zapretila Hugo Viana in Custodio, a je vratar Roberto ohranil upe Lizbončanov, ki pa so splahneli ob zadnjem sodnikovem žvižgu.

Na drugi tekmi večera je Villarreal dobro začel, si v prvem polčasu priigral številne priložnosti in prek Canija v 17. minuti povedel. A v 40. minuti je izenačil zelo iskani in cenjeni Portov Brazilec Hulk (prav na dan tekme je predsednik Porta Pinto Da Costa dejal, da 24-letnega napadalca snubcem, med katerimi so Milan, Inter in številni angleški prvoligaši, ne bo dal za manj kot 100 milijonov evrov) in Špancem močno otežil že tako težko delo.

Odločitev o finalistu je dokončno padla v 48. minuti, ko je rumeno podmornico s svojim 16. golom v tekmovanju "torpediral" še Radamel Falcao, ki v Evropi tako kot Hulk uživa vse večji ugled. V 75. minuti je za bolj ali manj kozmetični popravek skupnega izida poskrbel Joan Capdevila, ki je izenačil na 2:2, pet minut pozneje pa je Giuseppe Rossi izkoristil še najstrožjo kazen za vsaj častno zmago s 3:2.

Evropska liga, polfinale, povratni tekmi:


BRAGA
: Benfica 1:0 (1:0) /2:2/**
Custodio (18)


Villarreal
: PORTO 3:2 (1:1) /4:7/*
Cani (17), Capdevila (75), Rossi (80, 11-m); Hulk (40), Falcao (48)

*v poševnicah je skupni izid, moštvi, napisani z velikimi črkami, sta napredovali v finale
** Braga je napredovala zaradi gola v gosteh

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.