Branilec naslova padel še drugič v nekaj dneh

Foto: twitter Sixt Primorska Sixt Primorska
Košarkarji Sixt Primorske so v zaostali tekmi lige Nova KBM za prvaka premagali Petrol Olimpijo s 73:69 (19:26, 44:42, 62:56).
Oglej si celoten članek

Košarkarji Sixt Primorske so še drugič v štirih dneh premagali aktualnega prvaka, Petrol Olimpijo. Po četrtkovi zmagi v Tivoliju so bili tokrat v zaostali tekmi drugega kroga v domači Bonifiki boljši s 73:69. Za Koprčane je bila to 16. zaporedna zmaga v vseh tekmovanjih, skupno jubilejna 50. v sezoni, šesta v nizu v ligi za prvaka, ki jim hkrati zagotavlja prvo mesto po drugem delu in prednost domače dvorane v izločilnih bojih.

Koprčani so do četrte zmage v tej sezoni proti Ljubljančanom (v petih obračunih) prišli precej težje kot pred dnevi. Pod Rožnikom so suvereno nadzirali potek dogodkov, tokrat pa so do dveh točk prišli šele v zaključku tekme. Petrol Olimpija je v prvem polčasu vodila tudi z enajstimi točkami prednosti (30:19), ob koncu tekme pa se je z delnim izidom 7:0 približala na vsega točko zaostanka (68:67).

Strmo navzgor Slovenska zgodba o uspehu

V zadnjih dveh minutah in pol je stvari v svoje roke vzel Marijan Čakarun (17 točk, 10 skokov). Najboljši skakalec Sixt Primorske in eden ključnih mož zasedbe Jurice Golemca je najprej izpod koša zadel za 70:67, v naslednjem napadu pa je še položil žogo v obroč za pet točk naskoka. Delo je deset sekund pred koncem s črte prostih metov dokončal prvi strelec tekme Lance Harris (22 točk, trojke 3:6).

Naslednji krog je na sporedu že v sredo, 17. aprila; Sixt Primorska bo gostila Rogaško, Petrol Olimpija pa bo gostovala v Domžalah pri Helios Suns.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.