Šport > Košarka
226 ogledov

Branilec naslova padel še drugič v nekaj dneh

Sixt Primorska twitter Sixt Primorska
Košarkarji Sixt Primorske so v zaostali tekmi lige Nova KBM za prvaka premagali Petrol Olimpijo s 73:69 (19:26, 44:42, 62:56).

Košarkarji Sixt Primorske so še drugič v štirih dneh premagali aktualnega prvaka, Petrol Olimpijo. Po četrtkovi zmagi v Tivoliju so bili tokrat v zaostali tekmi drugega kroga v domači Bonifiki boljši s 73:69. Za Koprčane je bila to 16. zaporedna zmaga v vseh tekmovanjih, skupno jubilejna 50. v sezoni, šesta v nizu v ligi za prvaka, ki jim hkrati zagotavlja prvo mesto po drugem delu in prednost domače dvorane v izločilnih bojih.

Koprčani so do četrte zmage v tej sezoni proti Ljubljančanom (v petih obračunih) prišli precej težje kot pred dnevi. Pod Rožnikom so suvereno nadzirali potek dogodkov, tokrat pa so do dveh točk prišli šele v zaključku tekme. Petrol Olimpija je v prvem polčasu vodila tudi z enajstimi točkami prednosti (30:19), ob koncu tekme pa se je z delnim izidom 7:0 približala na vsega točko zaostanka (68:67).

sport 07.08.2011 Matej Avanzo, kosarka Slovenija - Crna gora, pokal Adecco ex-yu Strmo navzgor Šport Slovenska zgodba o uspehu

V zadnjih dveh minutah in pol je stvari v svoje roke vzel Marijan Čakarun (17 točk, 10 skokov). Najboljši skakalec Sixt Primorske in eden ključnih mož zasedbe Jurice Golemca je najprej izpod koša zadel za 70:67, v naslednjem napadu pa je še položil žogo v obroč za pet točk naskoka. Delo je deset sekund pred koncem s črte prostih metov dokončal prvi strelec tekme Lance Harris (22 točk, trojke 3:6).

Naslednji krog je na sporedu že v sredo, 17. aprila; Sixt Primorska bo gostila Rogaško, Petrol Olimpija pa bo gostovala v Domžalah pri Helios Suns.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice