Šport > Košarka
572 ogledov

"Ne vem, kako bodo zdaj odreagirali določeni pokrovitelji"

Jure Zdovc, Miha Lapornik Krka/Drago Perko/kosarka.si
Petrol Olimpija si ni zagotovila obstanka v ligi ABA. "Nič ne bo spreminjalo naših načrtov," je prepričan trener Ljubljančanov Jure Zdovc.

Petrol Olimpija ima za naslednjo sezono visoke načrte. V ta namen je bil v klub pripeljan nekdanji trofejni jugoslovanski reprezentant in kasneje trener Olimpije ter selektor Slovenije Jure Zdovc. Ob njegovih izkušnjah naj bi ljubljanski klub na višji nivo vrnil tudi višji vložek sponzorjev in izdatnejši proračun. A ambicije Ljubljančanov so v nedeljo doživele udarec ob porazu z 59:62 proti Krki, z izgubljenim dvobojem pa je Olimpija vsaj zaenkrat izgubila možnosti za igranje v prvem razredu jadranske košarke.

"Nič ne bo spreminjalo naših načrtov. No ... Lahko, da se bo kaj zgodilo, ne vem. Ne vem, kako bodo odreagirali določeni pokrovitelji. Imamo pa pač neko garancijo, da gremo nemoteno dalje. Je pa res, da ni nihče verjel v takšen scenarij. Saj veš, kako gre: 'Ja, ja, ja, saj ne bomo izpadli'. Zdaj bomo videli, kako bo, ker je prišlo do tega scenarija. Vsi ste videli, da so bili sponzorji na tekmi, da so nas podpirali do zadnjega. Mislim, da se v takšnih težkih trenutkih tudi vidi veličina kluba. Pomembno je, da gremo dalje," je Zdovc odgovoril na naše vprašanje, ali je bilo pred odločilno tekmo govora o tem, da bo donacija pokroviteljev manjša, če se klubu ne uspe obdržati v najmočnejši ABA ligi.

Tomaž Berločnik, Roman Lisac | Avtor: Krka/Drago Perko/kosarka.si Krka/Drago Perko/kosarka.si

Kaj pa osebno? Mu je žal, da se je pred najpomembnejšim delom sezone vrnil v klub, ki mu v uvodnih mesecih ni steklo po načrtih? "Jaz sem se zavedal v kaj se spuščam. V bistvu me takšne stvari še dodatno motivirajo," po porazu s Krko razmišlja legenda slovenske košarke. V vsakem primeru namerava ostati na klopi Olimpije, ne glede na to, ali bo ta igrala v ABA1 ali ABA2 ligi: "Odločil sem se, da pridem v Olimpijo. Kot prvo upam, da bodo ABA ligo razširili. Se pa ne predam. Pustimo času čas, počakajmo, kaj bo. Nekaj sem slišal, da bo v ligo ABA prišel Olympiacos. Vse je možno. Če bo pa treba Olimpijo trenirati v ABA2 ligi, pa bom to tudi storil. Ne bo pa tudi tam lahko."

Jure Balažić Kapetan Krke Šport "Žal mi je, da se je to zgodilo Olimpiji"

Tudi poraz proti Krki Zdovca ni spravil v slabo voljo: "To se bo slišalo čudno, a jaz sem danes zadovoljen. Odigrali smo dobro, čvrsto tekmo, fantje so se borili, na koncu pa nekaj malenkosti odloči takšne tekme. Zgrešili smo nekaj 'zicerjev', oni pa so zadeli. Vem, da je šlo za tekmo za obstanek, a če bi skozi sezono igrali enako, ne bi bili v takšnem položaju. Gremo dalje! Čestitam Krki, fantom pa danes res ne zamerim prav nič."

"Zdaj moramo postati prvaki"

Kako naprej? "Prezgodaj je še govoriti o tem, glave so še vroče. Žal sva se v tej situaciji znašla dva slovenska kluba. Fantje so se stepli, tako kot so se morali. Tekma je bila kakovostna, na robu incidenta, na koncu bi lahko piskali tudi prekršek nad Domnom Lorbkom, a ga pač niso. Se zgodi. Včeraj sem si ogledal nogometni derbi med Olimpijo in Mariborom, oba trenerja sta prišla nasmejana pred televizijske kamere. Bilo je 0:0, pri nas to žal ni možno. Za naprej? Že čez nekaj dni nas čaka naslednji dvoboj v slovenski ligi. Če bomo igrali tako kot proti Krki, imamo lepe možnosti, da osvojimo prvenstvo. Fantom sem pred tekmo dejal, da bi ob današnji zmagi in osvojitvi prvenstva, rešili sezono. Vse skupaj bi hitro obrnili sebi v prid, a smo žal izgubili. Hočeš nočeš moramo zdaj postati prvaki."

Krka Petrol Olimpija ABA ABA Šport Krka in Olimpija v neposrednem obračunu odločili o obstanku

"Tekme si še nisem ogledal, zato ne bi dajal podrobnejše analize, ampak bilo je spet preveč 'driblinga'. Krka ni dobra defenzivna ekipa v smislu igre ena na ena, tu mi nismo napadali, da bi ustvarjali višek in nato naredili ekstra podajo, ampak smo delali višek za sebe. To sem pogrešal. V prvem polčasu je bilo nekaj takšnih podaj, v drugem pa ne. To sicer zahtevam od ekipe, nekoliko smo to že izboljšali, ampak smo še daleč od tega, kar bi si jaz želel. Obramba se je dvignila, v takšnih primerih pa trpi napad, ker v obrambi izgubljaš veliko energije. Avtomatično napad nekoliko trpi. Na nas je, da igramo obrambo, skačemo in nato poiščemo prostega človeka."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.