Buffon: Če bo 2:2, se vam bo smejal cel svet

Foto: EPA
Foto: EPA
Italija se je po remiju proti Hrvaški znašla v podobnem položaju kot leta 2004, ko je potegnila krajši konec. V primeru, da Španci in Hrvati v zadnjem kolu odigrajo neodločeno 2:2, bi namreč azzuri izpadli v vsakem primeru.
Oglej si celoten članek

Medtem ko praktično nihče ne dvomi, da se bodo iz skupine B v četrtfinale zagotovo prebili branilci naslova Španci, je jasno, da se bodo za drugo mesto v boju na daljavo udarili Italijani in Hrvati. Pred zadnjo tekmo v skupini so v boljšem položaju naši južni sosedje, Italijani pa že razmišljajo o črnem scenariju, ki se jim je zgodil že na Euru 2004. Če Španija in Hrvaška v zadnjem kolu namreč odigrajo neodločen izid 2:2, Italiji proti Ircem ne bi pomagala niti zmaga z desetimi zadetki razlike. Tako je bilo tudi pred osmimi leti, ko so Italijane na "cedilu" pustili Švedi in Danci, ki so se razšli brez zmagovalca – 2:2.

"Če se bo srečanje končalo z 2:2, se vam bo smejal cel svet," je strupeno puščico proti Špancem in Hrvatom izstrelil vratar in kapetan Italije Gianluigi Buffon. Podobno razmišljanje italijanskih nogometašev, strokovnega vodstva in tudi navijačev pa ni prav nič všeč "vatrenim". "Srečanje proti Španiji v zadnjem kolu bo zelo zahtevno, toda če odigramo kot danes v drugem delu, smo lahko enakovredni. Mi želimo v četrtfinale, za kaj takega pa moramo prikazati vrhunsko predstavo proti Špancem. Niti najmanj me ne zanimajo namigi nekaterih, da bi z neodločenim izidom izločili Italijane. Vem, kdo ima veliko težav s korupcijo v svoji državi in zakaj ravno oni vnaprej govorijo o tem," se je vprašal Vedran Ćorluka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.