Šport
17 ogledov

Buffon: Če bo 2:2, se vam bo smejal cel svet

Gianluigi Buffon Euro 2012 Italijanska nogometna reprezentanca EPA
Italija se je po remiju proti Hrvaški znašla v podobnem položaju kot leta 2004, ko je potegnila krajši konec. V primeru, da Španci in Hrvati v zadnjem kolu odigrajo neodločeno 2:2, bi namreč azzuri izpadli v vsakem primeru.

Medtem ko praktično nihče ne dvomi, da se bodo iz skupine B v četrtfinale zagotovo prebili branilci naslova Španci, je jasno, da se bodo za drugo mesto v boju na daljavo udarili Italijani in Hrvati. Pred zadnjo tekmo v skupini so v boljšem položaju naši južni sosedje, Italijani pa že razmišljajo o črnem scenariju, ki se jim je zgodil že na Euru 2004. Če Španija in Hrvaška v zadnjem kolu namreč odigrajo neodločen izid 2:2, Italiji proti Ircem ne bi pomagala niti zmaga z desetimi zadetki razlike. Tako je bilo tudi pred osmimi leti, ko so Italijane na "cedilu" pustili Švedi in Danci, ki so se razšli brez zmagovalca – 2:2.

"Če se bo srečanje končalo z 2:2, se vam bo smejal cel svet," je strupeno puščico proti Špancem in Hrvatom izstrelil vratar in kapetan Italije Gianluigi Buffon. Podobno razmišljanje italijanskih nogometašev, strokovnega vodstva in tudi navijačev pa ni prav nič všeč "vatrenim". "Srečanje proti Španiji v zadnjem kolu bo zelo zahtevno, toda če odigramo kot danes v drugem delu, smo lahko enakovredni. Mi želimo v četrtfinale, za kaj takega pa moramo prikazati vrhunsko predstavo proti Špancem. Niti najmanj me ne zanimajo namigi nekaterih, da bi z neodločenim izidom izločili Italijane. Vem, kdo ima veliko težav s korupcijo v svoji državi in zakaj ravno oni vnaprej govorijo o tem," se je vprašal Vedran Ćorluka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.