Buffon prestal operacijo na hrbtu

Foto: Žurnal24 Buffon bo izpustil vsaj nekaj mesecev nove sezone v italijanski Serie A. (Foto:
Gianluigi Buffon, vratar italijanske reprezentance in Juventusa, je uspešno prestal operacijo na hrbtu. Počivati bo moral vsaj tri mesece. Ko se vrne v izbrano vrsto, bo postal njen kapetan.
Oglej si celoten članek
Cesare Prandelli, ki je po SP prevzel krmilo italijanske reprezentance, bo kapetanski trak dal Gianluigiju Buffonu.

Italijanski reprezentančni vratar Gianluigi Buffon, ki brani vrata tudi v italijanskem nogometnem velikanu Juventusu, je v nedeljo v Milanu dobro prestal operacijo na hrbtu po poškodbi, ki jo je staknil na svetovnem nogometnem prvenstvu v Južnoafriški republiki. Za zdaj še ni znano, koliko časa bo trajala rehabilitacija in kdaj se bo Buffon znova vrnil na nogometna igrišča. Kirurg Maurizio Fornari je za italijansko tiskovno agencijo ANSA povedal, da bo vratar okreval vsaj tri mesece.

Juventus in Udinese sta dosegla dogovor. Branilec Marco Motta se bo kot posojeni igralec pridružil stari dami, in sicer za 1,25 milijona evrov. Če bodo v Torinu zadovoljni z branilcem, ga bodo lahko ob koncu sezone odkupili za 3,75 milijona evrov.

Buffona je uščipnilo v križu na uvodni tekmi Italije proti Paragvaju, s SP je odšel z diagnozo hernije diskus. Italija, ki je mundial začela kot branilka naslova, je svojo avanturo v Južnoafriški republiki hitro končala, ko jo je premagala nogometna reprezentanca Slovaške v zadnji tekmi prvega dela svetovnega prvenstva v skupini F v Johannesburgu. Italija na letošnjem prvenstvu ni niti enkrat zmagala. Juventus je po poškodbi hitro našel zamenjavo za Buffona. Nastalo vrzel pred vrati torinskega kluba bo zapolnil Marco Storari.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.