Buffonu grozijo nove sankcije, Oblak brez trenerja

Foto: Profimedia Gianluigi Buffon
Slovitemu italijanskemu vratarju grozi kazen Evropske nogometne zveze (Uefa).
Oglej si celoten članek

Krovna nogometna organizacije na stari celini je odprla disciplinski postopek proti vratarju Juventusa Gianluigiju Buffonu.

Afera 'Buffon' Čeferin o škandalu: "Posnetek sem si ogledal 50-krat"

Vsebina disciplinskega postopka je verbalen napad na sodnika Michaela Oliverja, ki si ga je italijanski veteran privoščil po sporno dosojeni najstrožji kazni v zaključku četrtfinalne tekme Lige prvakov z Real Madridom.

Buffon se je po dosojeni 11-metrovki v korist Reala, ki jo je v zmagoviti zadetek pretvoril Cristino Ronaldo, delivca pravice lotil z žaljivkami in si prislužil neposredni rdeči karton.

Zaušnica Od Buffona zahtevajo opravičilo

Napete strasti se tudi po tekmi niso pomirile in Buffon je nadaljeval s težkimi besedami na račun sodnika, ki mu je očital, da ima namesto srca kanto za smeti. "Nisi človek, ampak morilec. Žival," je bruhalo iz 40-letnega čuvaja mreže, ki v 23-letni karieri nikoli ni osvojil Lige prvakov.

Disciplinski organ Evropske nogometne zveze (Uefa) je zaradi kršitev norm in splošnih pravil ustreznega vedenja proti vratarju sprožil postopek. Zaslišanje bo 31. maja.

Znorel To naj bi Buffon zabrusil glavnemu sodniku

Buffon bo zaradi rdečega kartona avtomatično kaznovan s tekmo prepovedi, čeprav za zdaj ni jasno, ali bo po koncu letošnje sezone še nadaljeval svojo kariero.

Uefa je prav tako zavrnila pritožbo trenerja Atlética Diega Simeoneja, ki je bil kaznovan s štirimi tekmami prepovedi zaradi žaljenja sodnika na prvi polfinalni tekmi z Arsenalom. Ekipa Jana Oblaka bo morala v finalu Lige Evropa proti Marseillu igrati brez glavnega trenerja, ki bo tekmo spremljal s tribune.

Foto: epa Diego Simeone
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.