Šport > Nogomet
4878 ogledov

Buffonu grozijo nove sankcije, Oblak brez trenerja

Gianluigi Buffon Buffon se bo moral zglasiti na zaslišanju.
Slovitemu italijanskemu vratarju grozi kazen Evropske nogometne zveze (Uefa).

Krovna nogometna organizacije na stari celini je odprla disciplinski postopek proti vratarju Juventusa Gianluigiju Buffonu.

aleksander čeferin Afera 'Buffon' Šport Čeferin o škandalu: "Posnetek sem si ogledal 50-krat"

Vsebina disciplinskega postopka je verbalen napad na sodnika Michaela Oliverja, ki si ga je italijanski veteran privoščil po sporno dosojeni najstrožji kazni v zaključku četrtfinalne tekme Lige prvakov z Real Madridom.

Buffon se je po dosojeni 11-metrovki v korist Reala, ki jo je v zmagoviti zadetek pretvoril Cristino Ronaldo, delivca pravice lotil z žaljivkami in si prislužil neposredni rdeči karton.

gianluigi buffon Zaušnica Šport Od Buffona zahtevajo opravičilo

Napete strasti se tudi po tekmi niso pomirile in Buffon je nadaljeval s težkimi besedami na račun sodnika, ki mu je očital, da ima namesto srca kanto za smeti. "Nisi človek, ampak morilec. Žival," je bruhalo iz 40-letnega čuvaja mreže, ki v 23-letni karieri nikoli ni osvojil Lige prvakov.

Disciplinski organ Evropske nogometne zveze (Uefa) je zaradi kršitev norm in splošnih pravil ustreznega vedenja proti vratarju sprožil postopek. Zaslišanje bo 31. maja.

gianluigi buffon Znorel Šport To naj bi Buffon zabrusil glavnemu sodniku

Buffon bo zaradi rdečega kartona avtomatično kaznovan s tekmo prepovedi, čeprav za zdaj ni jasno, ali bo po koncu letošnje sezone še nadaljeval svojo kariero.

Uefa je prav tako zavrnila pritožbo trenerja Atlética Diega Simeoneja, ki je bil kaznovan s štirimi tekmami prepovedi zaradi žaljenja sodnika na prvi polfinalni tekmi z Arsenalom. Ekipa Jana Oblaka bo morala v finalu Lige Evropa proti Marseillu igrati brez glavnega trenerja, ki bo tekmo spremljal s tribune.

Diego Simeone | Avtor: epa epa

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.