Šport > Nogomet
24144 ogledov

Čeferin o škandalu: "Posnetek sem si ogledal 50-krat"

aleksander čeferin Epa
Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) razume jezo Gianluigija Buffona, vendar ne odobrava njegovih besed.

Aleksander Čeferin je v intervjuju za La Gazzetto dello Sport spregovoril o dogodkih, ki so zaznamovali povratno četrtfinalno tekmo Lige prvakov med Real Madridom in Juventusom.

Real Juve Liga prvakov Šport Juventusu uspel preobrat, nato pa je prišla 93. minuta ...

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) sočustvuje z vratarjem stare dame, a poudarja, da vratarjeva reakcija ni bila primerna.

"Kot nekdanji nogometaš razumem jezo in razočaranje, ko izgubiš tekmo v 93. minuti. Občutek imaš, da si zamudil priložnost. Razumem Buffona," je diplomatsko začel Čeferin, nato pa priznal, da ne odobrava besed, s katerimi je legendarni vratar stare dame napadel glavnega sodnika Michaela Oliverja. "Ni bilo pošteno in teh besed ne bi smel izreči," meni slovenski pravnik na čelu Uefe.

Juventus je na povratni tekmi na Santiago Bernabéuu vodil s 3:0 in bil na pragu podaljška, preden je Oliver v 93. minuti dosodil najstrožjo kazen v korist Reala, katero je nato v zadetek za napredovanje pretvoril Cristiano Ronaldo. Buffon je sodnika označil za morilca in žival, za nameček pa mu je očital, da ima namesto srca kanto za smeti.

aleksander čeferin | Avtor: Epa Epa

Incident je sprožil nove zahteve po uvedbi tehnologije VAR, a Čeferin meni, da pregled z videanalizo v tem primeru ne bi rešil ničesar. "Na tekmi Reala in Juventusa bi bil VAR neuporaben. Nekateri so si posnetek ogledali 20-krat, jaz celo 50-krat, a še vedno jih polovica trdi, da je bila 11-metrovka, druga polovica pa, da je ni bilo. VAR bi bil bolj uporaben pri razveljavljenem golu na tekmi Manchester City in Liverpoola."

Pierluigi Collina | Avtor: Epa Epa

Na udaru se je zaradi imenovanja Oliverja znašel tudi Pierluigi Collina, ki je pri Uefi zadolžen za delegiranje sodnikov. "Collina ni nič kriv. Tako kot trener, ki imenuje svojo ekipo. Izbere najboljše igralce, a vedno lahko pride do polemik. Menim, da ni potrebe po spremembi sistema za imenovanje sodnikov. Ne vmešavam se v delo Colline. On je velik profesionalec. Ima vso mojo podporo," je zaključil Čeferin.

Čeferin je izključil uvedbo tehnologije VAR v Ligi prvakov vsaj do sezone 2019/2020. Velik test, ki bo krojil prihodnost videotehnologije, bo prihajajoče SP 2018 v Rusiji.

Komentarjev 6
  • iza 15:42 23.april 2018.

    Nehajte bluziti, res bi bilo najbolje in prav, če bi bili podaljški, ampak zgodilo se je kar se je zgodilo in to je to...saj, če bi bila to Olimpija ali Maribor v tej poziciji, ne bi bilo takega odziva na medmrežjih. Amen.

  • Avatar omega_v6
    omega_v6 23:52 18.april 2018.

    Kakor koli pogledaš Čeferin tekma je bila PRODANA!! Res prava sramota,da sodnik v 93. minuti piska strel z bele pike!! Če nebi bil podkupljen bi pustil podalške!! Žal je tako,da se ti razni šefi med sabo zagovarjajo!! Jas pa vem,da ...prikaži več je ta sodnik sramota nogometa in želim,da Real proti Nemcem izpade!! Redke tekme so,ki jih Real dobi na POŠTEN način!!

  • marko369 18:04 18.april 2018.

    seveda, saj je že večkrat "javno" priznal, da navija za real ..

Sorodne novice