Šport > Nogomet
584 ogledov

Uefa s strožjimi ukrepi nad zapravljive milijarderje

aleksander čeferin
Evropsko združenje nogometnih klubov (ECA) je sprejela nove ukrepe glede prestopov.

Astronomski zneski, ko gre za prestope nadarjenih nogometašev v najbogatejše klube s pomočjo tujih investitorjev, vse bolj skrbijo tudi Evropsko združenje nogometnih klubov (ECA). Kot je pozno sinoči dejal predsednik Ece Andrea Agnelli, so pri organizaciji sprejeli pomembne ukrepe, ki bodo Evropski nogometni zvezi dovoljevali hitrejše posredovanje.

"Z Uefo smo dosegli dogovor o novih pravilih, finančnih pravilih 2.0," je na novinarski konferenci po zasedanju Ece v Rimu dejal šef torinskega Juventusa, 42-letni Agnelli. Po besedah člana odbora Ece Michaela Verscheurena bo Eca kot neodvisno telo na evropski ravni skupaj z Uefo skrbelo za bolj transparentno poslovanje klubov. Po zdajšnjih pravilih mora namreč Uefa včasih čakati tudi po 18 mesecev, preden lahko začne izvajati ukrepe.

aleksander čeferin UEFA Šport Čeferin uvedel nove spremembe

Eden od ukrepov predvideva, da bi klubi lahko za prestope igralcev v eni sezoni namenili največ 100 milijonov evrov, saj še vedno zelo bode v oči 400 milijonov vredna investicija, ki jo je PSG namenil za prestopa Neymarja in Kyliana Mbappeja.

"Če bo klub izven predvidenih okvirjev, ima Uefa poslej mehanizem, ki lahko hitreje preveri, ali so bila spoštovana vsa pravila. To bo evropski zvezi dovoljevalo, da hitreje posreduje v spornih primerih," so dejali pri Eci.

Kot so še povedali pri evropskem združenju klubov, pričakujejo, da bo Uefa predlagane ukrepe potrdila na naslednjem zasedanju izvršnega komiteja 24. maja in da bodo stopili v veljavo za sezono 2018/19.

Komentarjev 1
  • Albatroz 16:27 28.marec 2018.

    bodo sedaj videli oni česa je zmožen balkanski narod.

Sorodne novice