Šport > Nogomet
5620 ogledov

Chiellini: Koliko ste plačali sodniku?

Giorgio Chiellini
Nadaljevalo se je tudi v tunelu.

O končnici tekme med madridskim Realom in Juventusom se bo govorilo še nekaj časa. Tudi tokrat so mnenja o enajstmetrovki, ki jo je glavni sodnik Michael Oliver dosodil v 93. minuti precej deljena. Nasprotniki Reala so prepričani, da je ta še enkrat več bil na pravi strani sodniške odločitve, njegovi navijači pa, da je šlo za čisto najstrožjo kazen. 

Pri španski Marci, ki je sicer večinoma naklonjena kraljevemu klubu, so izvedli anketo, ali je bila enajstmetrovka pravilno dosojena, po glasovanju več kot 12.800 ljudi, pa 75 odstotkov vprašanih meni, da je angleški delilec pravice pravilno dosodil prekršek nad Lucasom Vazquezom.

"Ni bilo dovolj kontakta za enajstmetrovko. Benatia se je celo dotaknil žoge," pa je menil nekdanji sodnik Andujar Oliver, ki za Marco komentira sporne situacije. Z njim se je strinjal še en nekdanji sodnik Iturralde Gonzalez. Ta je za Cadena SER izjavil: "Ni bilo dovolj velikega kontakta za enajstmetrovko."

gianluigi buffon Liga prvakov Šport Buffon: Sodnik ima namesto srca koš za smeti

"Do kontakta je prišlo, ampak ali je bil ta dovolj za enajstmetrovko? Mislim, da ne. Zgodil naj bi se tudi udarec z nogo, jaz tega ne vidim. Morate biti pogumni, da v takšni situaciji pokažete na belo točko. Mislim, da je sodnik naredil napako," je v studiu hrvaške televizije dejal Mateo Beusan, ki že vrsto let ocenjuje posel sodnikov. Z njim se je strinjal tudi nekdanji nogometaš Joško Jeličić: "Žalostno je bilo gledati, ko je Buffon dobil rdeči karton. To je njegova zadnja tekma v ligi prvakov. Žalostno je, da se je vse skupaj tako končalo. Če bi bila takšna situacija na drugi strani, bi se to zelo težko sodilo. Ni niti čudno, da Angleži na SP nimajo svojih sodnikov."

Drugačno mnenje je v povezavi z enajstmetrovko in Gianluigijem Buffonom izrazil nekdanji norveški reprezentant Jan Åge Fjørtoft: "Smešno je, kako se twitter ne more sprijazniti z realnostjo v povezavi z Buffonom. Da, imamo ga radi. Da, je zelo čustven. Da, zelo dobro izgleda. Da, zasluži si naslov v ligi prvakov. Da, ponorel je po odločitvi o enajstmetrovki. Da, rdeči karton je upravičen."

Tudi mnenja igralcev se razlikujejo glede na to, kateri dres so na tekmi nosili. "Ne razumem, zakaj protestirajo. Če Benatia ne bi storil prekrška, bi Lucas zadel. Med tekmo so nas Benatia in drugi ves čas brcali od zadaj. Veseli smo polfinala," je dejal Cristiano Ronaldo, Giorgio Chiellini pa je že takoj po sodnikovi odločitvi z gesto nogometaše Reala spraševal, koliko so plačali sodniku.

Nesoglasja so se nadaljevala tudi v tunelu po tekmi, vanje pa se je vpletel tudi Sergio Ramos, ki zaradi kazni ni bil v zapisniku in tam ni imel kaj početi, zato kapetanu Reala preti nov suspenz, če so sodniki ali delegat podali prijavo.

 

Komentarjev 1
  • astibo8020 12:42 12.april 2018.

    REAL-ovi igralci so vajeni, da se večina spornih situacij piska v njihovo korist, medtem, ko igralci Juveta pač ne. Dejstvo je, da glede na pomembnost tekme in še to v zadnji minuti tekme, se ne bi smela piskati enajstmetrovka, ki ...prikaži veči je sporna, temveč bi se morala piskati, le če bi bil sodnik 100% prepričan oziroma bi ga na to opozoril sodnik za golom.

Sorodne novice