Šport > Nogomet
3355 ogledov

Guardiola upravičeno znorel, nato pristal na tribuni

pep guardiola Epa
Španski strateg se je verbalno znesel nad sodnikom.

Manchester City je na povratni četrtfinalni tekmi Lige prvakov izgubil proti Liverpoolu (1:2) in se s skupnimi izidom 1:5 poslovil od tekmovanja.

Daniele De Rossi Liga prvakov Šport Romi uspel čudež, Barca na kolenih

Na razplet tekme je močno vplivala napačna odločitev glavnega sodnika Mateua Lahoza, ki je v zaključku prvega polčasa razveljavil regularen gol Leroya Sanea.

Meščani so na domačem Etihadu lovili tri gole zaostanka s prve tekme, povraten obračun pa se zanje ne bi mogel začeti bolje, saj je Gabriel Jesus za prvi zadetek potreboval le dve minuti. Če bi sodniki priznali zadetek Sanea v 42. minuti, bi se sinjemodri na odmor odpravili z dvema goloma prednosti.

sergio busquets Šokirani Šport "To je največji udarec, odkar igram za Barço"

Guardiola je po napačni sodniški odločitvi izgubil živce in si prislužil izključitev. Drugi polčas, v katerem je Liverpool prišel do preobrata in zmage z 2:1, si je moral ogledati s tribune.

pep gurdiola | Avtor: Epa Epa
"Rekel sem, da je bil gol. Zato me je izključil," je na tiskovni konferenci pojasnil Guardiola. "Velika razlika je, če ob polčasu vodiš z 1:0 ali 2:0," je dodal.

Sodniki so dosodili prepovedani položaj, kar je bila napačna odločitev, saj se je žoga odbila od Jamesa Milnerja. Na to je po tekmi opozoril tudi španski strateg: "Ne moremo govoriti o ofsajdu, če se je žoga odbila od Milnerja," je poudaril.

"Nisem ga žalil. Vljuden sem bil. Imel sem prav. Mateu Lahoz je poseben tip. Rad je drugačen, rad je poseben. Ko vsi vidijo eno, se on odloči drugače. Izključitev ni bila na mestu, ker nisem rekel ene napačne besede," se je jezil trener Cityja, a v isti sapi čestital tekmecu.

"Čestitke Liverpoolu. Upam, da bo v polfinalu branil čast angleškega nogometa. Gre za vrhunsko ekipo z odličnim trenerjem. Zaslužijo si polfinale," je sklenil Guardiola.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice