Šport > Nogomet
490 ogledov

Iniesta: To je boleče, zdi se neresnično

Kostas Manolas Epa
Senzacija v Rimu.

Roma se je prvič po sezoni 1983/84 prebila v polfinale najprestižnejšega evropskega pokala, s skupnim rezultatom 4:4 je izločila favorizirano Barcelono. Katalonci so pred tednom dni doma slavili s 4:1, nato pa je sledil velik preobrat in zmaga Italijanov s 3:0 v Rimu. Sinovi volkulje so postali šele tretje moštvo, ki jim je uspelo nadoknaditi zaostanek s tremi zadetki. Lani je to kot drugi uspelo prav Barceloni, ki je nadoknadila minus štirih golov proti PSG.

"Žal nam je naših navijačev. Zdaj moramo nadaljevati in se osredotočiti na tekmovanja, ki jih še lahko osvojimo," je po tekmi dejal trener Barcelone Ernesto Valverde in dodal: "Ko izgubiš na takšen način, je vedno težko. A preprosto je treba reči, da je bil naš tekmec zelo močan od prve do zadnje minute."

"Na koncu tekme sem ostal brez besed. Ko sem gledal zadnje minute, sem razmišljal le o tem, zakaj tako odločno niso igrali že prej," je po debaklu dejal nekdanji kapetan Barcelone Jose Ramon Alexanco.

"Potrebovali so zadetke, prikazali so pravi odnos, mi pa iz neznanega razloga nismo znali odgovoriti, ali pa si ustvariti priložnosti. V vseh pogledih so bili boljši," je po tekmi dejal Sergio Busquets, Andrés Iniesta pa je dodal: "To je res boleče. Zdi se neresnično. Zelo težko je to sprejeti. Po tako visoki prednosti smo izpadli, ker smo igrali res slabo. Liga prvakov te hitro kaznuje."

"Neverjetno, neverjetno," pa je zmogel izreči član Rome Alessandro Florenzi. Roma je sicer postala 29. klub, ki se je uvrstil v polfinale lige prvakov.

Seveda je ob veliki senzaciji reagiral tudi twitter. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice