Šport > Nogomet
1691 ogledov

"To je največji udarec, odkar igram za Barço"

sergio busquets Sergio Busquets
Kataloncem se kaj takšnega ni pripetilo že 75 let.

Barcelona je po čudežu v večnem mestu senzacionalno izpadla v četrtfinalu Lige prvakov. AS Roma je na domačem Olimpicu nadoknadila tri gole zaostanka in napredovala po zaslugi doseženega zadetka v gosteh. 

Kostas Manolas Rimski čudež Šport Iniesta: To je boleče, zdi se neresnično

Katalonci, ki imajo za seboj dominantno sezono v domačem prvenstvu, kjer so na pragu 25. lovorike, so na prvi tekmi slavili s 4:1, na povratni pa izgubili z 0:3 in se tako še tretje leto zapored poslovili pred polfinalom.

Barcelona je tri gole prednosti zapravila prvič po 1943. Takrat je na prvi pokalni tekmi s 3:0 premagala Real Madrid, nato pa povratno izgubila s kar 1:11.

Po enem največjih debaklov v zadnje tri četrt stoletja je trener španskega velikana Ernesto Valverde dejal: "Resnica je, da nismo mogli igrati svojega nogometa. Roma je bila zelo agresivna. Igrala je zelo dobro, zato ji moramo čestitati. Vse se jim je izšlo. Zgodaj so dosegli zadetek. V nobenem trenutku se nismo mogli vrniti v igro, ker so igrali tako dobro. Tekmo so zapeljali v smer, ki so si jo želeli. Nismo zdržali pritiska."

Daniele De Rossi Liga prvakov Šport Romi uspel čudež, Barca na kolenih

Valverde, ki je na igrišče poslal isto ekipo kot na prvi tekmi, je s prvo menjavo čakal do 81. minute. "Trener mora prevzeti odgovornost. Trener izbere ekipo, menjave, načrtuje tekmo, sezono. Nedvomno sem odgovoren za vse," je dodal španski strateg.

roma | Avtor: Epa Epa

Razočaranje v katalonskem taboru je bile neizmerno. Dolgoletni član klub Sergio Busquets, ki je v Barceloni preživel celotno kariero, član prve ekipe pa je od leta 2008, je po tekmi komentiral: "To je največji udarec, odkar igram za Barço. Predvsem zaradi načina, kako se je zgodilo. V zadnjih dveh sezonah v Evropi nismo dosegli dobrega rezultata. To bo treba spremeniti. Upam, da nas poraz ne bo preveč dotolkel, saj nas čakata še dve tekmovanji, res pa je, da nam v tem trenutku to ni v tolažbo."

Kritičen je bil tudi predsednik Barcelone Josep Maria Bartomeu: "Roma je bila boljša. Nisem vesel zaradi navijačev. Žalostni smo, a moramo čestitati Romi. Analizirali bomo, kaj se je zgodilo, nato se vračamo k ligi in pokalu. Roma je dominirala na igrišču. Verjeli so vase. Verjamem, da se bodo igralci pobrali, a to je veliko razočaranje," je povedal Bartomeu.

Barça bo zdaj vse svoje moči usmerila v La Ligo, kjer ima 11 točk prednosti pred Atlético Madridom, in španski pokal, kjer se bo v finalu (21. aprila) pomerila s Sevillo.

V Rimu je po zadnjem sodniškem pisku zavladala evforija. Tudi ljudje, ki so zadolženi so objave na družbenem omrežju Twitterju, niso mogli krotiti svojih čustev. Zapis takoj po koncu tekme govori sam zase.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice