Cavani pokopal Lazio; slavila oba milanska kluba

Foto: EPA
Foto: EPA
V petem kolu italijanske Serie A smo videli šov Edinsona Cavanija, ki je s hat-trickom pokopal rimski Lazio. Milan je končno zabil na San Siru in si priigral zmago, Inter s Samirjem Handanovićem v vratih je premagal Chievo, za katerega je celo tekmo odigral Boštjan Cesar.
Oglej si celoten članek

V italijanskem prvenstvu smo že v torek videli dvoboj na stadionu Artemio Franchi, v katerem je Fiorentina odvzela prvi dve letošnji točki Juventusu. Med sredinimi tekmami je bila v središču pozornosti tekma na San Siru v Milanu, kjer Milan na prejšnjih treh uradnih tekmah v tej sezoni še ni uspel zabiti gola. Tokrat mu je le uspelo, zabeležil je prvi domači komplet točk, žrtev pa so bili nogometaši Cagliarija.

Zmagal je tudi Inter, ki je v Veroni premagal Chievo, za katerega je Boštjan Cesar odigral vseh devetdeset minut. Samir Handanović je svojo mrežo uspel ohraniti nedotaknjeno, Vid Belec je srečanje spremljal s klopi. Med ostalimi obračuni velja izpostaviti tekmo v Neaplju, kjer so domačini s tremi zadetki urugvajskega "matadorja" Edinsona Cavanija brez večjih težav ugnali rimski Lazio, ki je v prvenstvo sicer krenil s tremi zmagami, ter domači remi Rome proti Sampdorii, ki je do izenačenja prišla z igralcem manj.

Palermo, pri katerem je Josip Iličić igral do 80. minute, Jasmin Kurtić pa je grel klop, je z desetimi igralci na terenu klonil na gostovanju pri novincu Pescari.

Serie A, 5. kolo:

Catania : Atalanta  2:1 (0:0)
Spolli (52), Barrientos (65); Moralez (50)

Chievo : Inter  0:2 (0:1)
Pereira (43), Cassano (74)
Boštjan Cesar in Samir Handanović sta za Chievo oz. Inter odigrala vso tekmo.

Genoa : Parma  1:1 (0:1)
Borriello (88/11m); Lucarelli (27)
Borriello je v 67. minuti zapravil enajstmetrovko.

Milan : Cagliari  2:0 (1:0)
El Shaarawy (16, 82)
RK: Conti (66/Cagliari)

Napoli : Lazio  3:0 (2:0)
Cavani (20, 32, 64)

Roma : Sampdoria  1:1 (1:0)
Totti (34); Munari (62)
RK: Maresca (46/Sampdoria)

Torino : Udinese  0:0 (0:0)

Pescara : Palermo  1:0 (0:0)
Weiss (86)
RK: von Bergen (36)
Iličić je igral do 80. minute.

Fiorentina : Juventus  0:0 (0:0)

Četrtek ob 20.45
Siena : Bologna

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.