Čeferin: "Dovolj imamo strahopetcev, ki širijo škodljivo ideologijo"

Foto: Epa
Foto: Epa
Predsednik Evropske nogometne je podprl angleško iniciativo.
Oglej si celoten članek

Uefa se bo pridružila protestni začasni prekinitvi objav na družbenih omrežjih. Pred dnevi so se za ta korak odločili v Angliji, vključno s tamkajšnjo zvezo in prvoligaškimi klubi, da bi opozorili na vse bolj razširjeno problematiko nadlegovanja in rasizma na teh spletnih omrežjih. Ta prekinitev objav se bo začela v petek, končala pa v ponedeljek zvečer tik pred polnočjo.

Predsednik Uefe Aleksander Čeferin je podprl iniciativo in poudaril, da je treba z dejanji preprečiti širjenje sovraštva in spletnih žalitev, usmerjenih v igralce in vse vpletene v nogomet.

Podle igre Čeferinovo usodno kosilo s Piquéjem in Laporto

"Žalitve so tako na igriščih kot na družbenih omrežjih. To je nesprejemljivo in to je treba ustaviti s pomočjo javnosti, zakonodajnih oblasti in velikanov družbenih omrežij. Dovoljevanje kulture sovraštva je nevarno, zelo nevarno. Ne le za nogomet, ampak družbo nasploh," je v sporočilu za javnost Uefa navedla Čeferina.

"Zato podpiramo to iniciativo. Čas je, da nogomet zavzame stališče in navdušila me je solidarnost, ki so jo pokazali igralci, klubi in drugi nogometni deležniki. Dovolj imamo teh strahopetcev, ki se skrivajo za anonimnostjo in širijo svojo škodljivo ideologijo," je še povedal Čeferin.

Ta je pozval vse, igralce, klube in nacionalne zveze, da vložijo uradne pritožbe, kadarkoli so igralci, trenerji, sodniki ali druge uradne osebe žrtve nesprejemljivih objav na Twitterju ali drugih sporočil.

Brez dlake na jeziku Janševa desna roka z vso silo udarila po Čeferinu ter podprla Superligo

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 20:04 29. April 2021.

    Čeferina za predsednika

  • 19:41 29. April 2021.

    Čefurin,ne blebetaj neumnosti,mafija te je nastavila,mafija te bo odstavila.

  • 18:34 29. April 2021.

    leon,,tebi naše ustanove nemorejo pomagati zato pojdi v Vrapče tam tibojo sigurno postavili pravo dijagnozo.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.