Čeferin: Ta človek zame ne obstaja več

Foto: Epa
Foto: Epa
"Razvrščam jih v tri kategorije."
Oglej si celoten članek

Predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin ne namerava Andrei Agnelliju oprostiti vpletenost v projekt superlige in potez, ki jih je vlekel kot predsednik Juventusa.

Čeferin je boter Agnellijevemu otroku, a po besedah Slovenca, tudi to ne bo popravilo skrhanega odnosa med njima. "Ta človek zame ne obstaja več," je Čeferin izjavil za So Foot.

"V tem primeru lahko začetnike superlige razvrstim v tri kategorije. Agnelli je v prvi, to je bilo osebno. Mislil sem, da sva prijatelja, a mi je lagal v obraz vse do zadnje minute in me prepričeval, da ni razloga za skrb. Vendar je že dan prej podpisal dokumente o začetku superlige," je o izdaji prijatelja dejal Slovenec.

O podpori Čeferin: Vsa Evropa se je dvignila, razen ozka skupina v Sloveniji

Foto: Epa čeferin agnelli

''V drugi kategoriji so voditelji klubov, za katere sem smatral, da so mi blizu, a mi prav tako niso povedali, kaj se načrtuje. V tretji so tisti, s katerimi nisem imel stikov. Njih niti ne krivim, a bodo tudi oni morali nositi posledice svojih dejanj," je sporočil Čeferin.

Superliga je hitro propadla predvsem zaradi upora navijačev posameznih klubov, svoje ogorčenje pa so izrazili tudi nogometaši, ostali klubi, državne vlade, Uefa in Fifa. Deveterica se je tako hitro odpovedala ideji in se vrnila pod okrlije Evropske nogometne zveze. Pritisk so čutili predvsem lastniki angleških klubov, zato so se prvi umaknili Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United in Tottenham, v naslednjih dveh dneh pa tudi Atletico Madrid in oba milanska kluba AC Milan in Inter.

Saj ni res, pa je! Čeferin razkril neverjeten absurd v zvezi s superligaši

Na svojem bregu so ostali Real Madrid, Barcelona in Juventus. Ti še najprej vztrajajo pri Superligi, ki bi bila po načrtih omejeno elitno tekmovanje dvajsetih klubov, a so se zdaj vseeno prijavili za tekmovanje v ligi prvakov. Pri Uefi zdaj še odločajo o kazni za omenjeno trojico.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 13

  • 16:28 6. Junij 2021.

    Kako to, da v basketu deluje evroliga brez problemov že več let?

  • 13:07 6. Junij 2021.

    Bolano, za kaj se pa ima ta Čefurin, sam sem imeli priliko kot otrok, spoznati Gianni Agnellija. Z očetom sta …

  • mph
    09:53 6. Junij 2021.

    Vsa podpora razumljivo Čeferinu.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.