Šport > Nogomet
28695 ogledov

Čeferin: Vsa Evropa se je dvignila, razen ozka skupina v Sloveniji

aleksander čeferin Profimedia
Aleksander Čeferin je v zadnjem letu doživel kar nekaj stresnih trenutkov.

Pri Delu so objavili daljši pogovor s predsednikom Evropske nogometne zveze Aleksandrom Čeferinom. Ta je med drugim spregovoril tudi o največjih težavah v zadnjem letu: o zamiku evropskega prvenstva in nenadni ustanovitvi superlige. Pri slednji ne razume položaja Reala, Barcelone in Juventusa, kjer še vedno trdijo, da to tekmovanje obstaja, a so se hkrati prijavili in se veselijo igranja v ligi prvakov. O kazni za trojico zdaj odloča disciplinska komisija, sam primera nima v rokah.

Aleksander Čeferin 'Boter pohlepa' Šport Vračajo vstopnice, udarili pa tudi po Čeferinu Aleksander Čeferin Upor se nadaljuje Šport Superligaši se ne predajo! Real, Barca in Juve odločno skupaj proti Čeferinu

"Vrhunec izzivov je sledil v času, ko smo se ukvarjali z eurom in covidom, pojavila pa se je superliga. Ta šok zdaj popušča, toda še vedno nas skrbi zaradi eura. Vsi niso ukrotili pandemije. Dejansko sem na liniji 24 ur na dan in sedem dni na teden. Kličejo me med tekmami, tudi ob 23. uri ali pozneje, če se kaj zgodi. Kadar dobim klic zvečer, vnaprej vem, da ne bo nič dobrega," je v intervjuju za Delo izjavil Čeferin.

Aleksander Čeferin | Avtor: Epa Epa

Stres odpravlja s športom in pravi, da je v izjemni formi, kar bo po njegovem ujezilo kar nekaj tviterašev. V večini Evrope je javno mnenje proti superligi, odločno so proti njem tudi politiki, nekoliko drugače je sicer v Sloveniji: "Tega nisem spremljal, povedali so mi šele, ko sem se pripeljal domov iz Švice. Ti ljudje so se že tolikokrat kompromitirali in osmešili, da je to neverjetno. Vsakič narobe napovejo določene stvari; čestitaš napačnemu ameriškemu predsedniku, grešiš tudi pozneje, … Pred tekmo Mure in Maribora sem na telefon dobil šalo, da je nek navijač iz Murske Sobote napisal: 'Upam, da je predsednik vlade že čestital Mariboru pred tekmo …' Meni je to smešno. Dejansko vse pove o njih in čisto nič o nas ostalih."

Michel Platini Kritika Šport Platini nad Čeferina: "To je bilo smešno in neumno!" Šport: Težave na finalu lige prvakov, tekma se je začela z zamudo. Liga prvakov Velika sprememba Šport Tako bo spremenjena Liga prvakov

"Tudi več predsednikov vlad me je klicalo med nekajdnevnim projektom t. i. superlige. Poklicali so me, ponudili pomoč in me vprašali, kaj lahko storijo, da bi preprečili škodljiv projekt. Dva sta me vprašala, ali sem govoril tudi s predsednikom slovenske vlade. Ko sem odvrnil, da ne, sta se nasmejala. Moram priznati, da s politiki ne govorim o politiki, pač pa predvsem o nogometu. Politika ni moja stvar, odnose znotraj politike morajo urejati politiki. Dejstvo je le, da je mogoče nenavadno – ali pa tudi ne, po tem, kar vidimo –, da se je cela Evropa dvignila, tudi vsi politiki, razen ozka skupina sovražnih ljudi v Sloveniji," je še v zanimivem intervjuju, ki ga lahko preberete tudi na spletni strani Dela, dejal prvi mož evropskega nogometa.

Komentarjev 9
  • dare326 10:20 30.maj 2021.

    Trump je dejansko zmagal tudi v drugo. Že pred njegovo prvo zmago je bila predvidena za predsednico Clintonova, toda volilna goljufija se jim v prvo ni posrečila, saj nihče ni pričakoval Trumpove zmage. Za v drugo so se dobro pripravili ...prikaži več in maks. zgoljufali volitve. Trumpa si niso upali eliminirati, ker jim bolj koristi živ. Zato, Čeferin, JJ ima prav. Kljub temu, da je Č. prišel na čelo UEFA s pomočjo slovenskih desnih strank, se je odločil pljuvati po desnici. Zakaj to počne, samo boh ve.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 02:04 30.maj 2021.

    Za tak denar, ki ga služi in funkcija, ki jo upravlja, mu pa malo stresa že pritiče. ;)

  • 5aa93f84874a2d1c45173779b302eaec9123c75c 01:56 30.maj 2021.

    Pa kaj je narobe s tem Ćefotom? Je on res toliko bolan al se še malo naredi? Da je napsihiran in ima manijo....,to vemo.Da pa kar naprej kvasi ene in iste neumnosti je pa res preveč,je preteral.

Sorodne novice