Celar debitiral med italijansko elito, Zajc zvezda v Turčiji

Foto: Profimedia
Mladima slovenskima nogometašema gre v zadnjem obdobju zelo dobro.
Oglej si celoten članek

V ponedeljek zvečer sta se na rimskem Olimpicu v okviru 27. kola Serie A pomerila AS Roma in Empoli. Domačini so na tekmi, na kateri jih je prvič vodil trener Claudio Ranieri, prišli do zmage (2:1) in ostali v igri za Ligo prvakov.

Za "sinove volkulje" pa ni debitiral le Ranieri, ampak tudi 19-letni Slovenec Žan Celar. Napadalec je v igro vstopil v 86. minuti in se s soigralci trudil ohraniti prednost, kar mu je tudi uspelo. Empoli je Romi, ki je srečanje končala zgolj z deseterico, v 88. minuti sicer zabil gol, a je bil ta razveljavljen zaradi prepovedanega položaja.

Celar je tako vpisal svoje prve prvenstvene minute za prvo ekipo Rome, potem ko je blestel v mladinski zasedbi kluba iz večnega mesta.

Po incidentu Znana kazen za huligana, ki je napadel nogometaša

Serie A Iličić v solzah

Z Empolijem pa je posredno povezana še ena zgodba s slovenskim nogometašem. Iz omenjenega italijanskega kluba je januarja v Fenerbahçe namreč prestopil Miha Zajc in se hitro utrdil v začetni enajsterici. 

Navijačem se je priljubil z zadetkom na vročem mestnem derbiju proti Beşiktaşu, iz slednjega je Fener izšel neporažen (3:3), potem ko je ob polčasu zaostajal za tri zadetke. Fenerbahçe ima sicer slabo sezono, ki pa je po zimskem premoru vendarle malce bolj vzpodbudna.

Zajc se je v carigrajskem klubu uveljavil do te mere, da je pristal na naslovnici priljubljene klubske revije za mesec marec. Fener ima v Turčiji ogromno navijačev in zdaj bodo Slovenca lahko spoznali bolj podrobno.

xxx

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.