Blamaža prvakov, česa takšnega NBA še ni videla

Foto: Epa
V severnoameriški košarkarski ligi NBA sta bili v noči na torek na sporedu dve tekmi uvodnega kroga končnice.
Oglej si celoten članek

Branilci naslova iz Oaklanda so po zanesljivi uvodni zmagi nad ekipo Los Angeles Clippers tokrat pred domačimi gledalci klonili s 131:135. Na drugi tekmi je Philadelphia ukanila Brooklyn s 145:123 in izid v zmagah izenačila na 1:1.

Zasedba iz mesta angelov je do prve zmage v zahodni konferenci prišla po sijajni končnici. Bojevniki so slabih sedem minut pred koncem vodili s 14 točkami prednosti, vendar se je ta vztrajno topila.

Stephen Curry je manj kot minuto pred iztekom časa zadel trojko za 131:128, nato pa so Clippersi s petimi zaporednimi točkami povedli za dve. Curry, rekorder po številu zadetih trojk v končnici lige NBA, je šest sekund pred koncem zgrešil odločilen met za tri.

V zmagoviti ekipi je blestel Lou Williams, ki je bojevnikom nasul 36 točk in zbral enajst podaj, učinkovito predstavo pa sta prikazala tudi Montrezl Harrell s 25 in Italijan Danilo Gallinari s 24 točkami. V domači ekipi je bil strelsko najbolj razpoložen Stephen Curry z 29 točkami.

Bojevniki so v tretji četrtini vodili že za 31 točk (94:63), a na koncu vseeno izgubili. Clippersi so s tem nadoknadili največji zaostanek na tekmah končnice v ligi NBA. Pred tem so najvišjo prednost (29 točk) izničili Los Angeles Lakers proti Seattle SuperSonics 14. maja 1989.

Košarkarji iz mesta bratovske ljubezni so po porazu na prvem dvoboju s 102:111 na drugi strnili svoje vrste in po odlični predstavi v tretji četrtini, ki so jo dobili s 51:23, strli odpor svojih tekmecev. V zmagoviti ekipi je bil najbolj učinkovit Joel Embiid, ki je dosegel 23 točk in pobral deset žog pod obema obročema, izkazal pa se je tudi Ben Simmons s trojnim dvojčkom: 18 točk, 12 podaj in deset skokov. Pri poražencih je bil najbolj učinkovit Spencer Dinwiddie z 19 točkami.

Liga NBA, izidi:

Vzhod:
Philadelphia 76ers - Brooklyn Nets 145:123
izid v zmagah je izenačen 1:1

Zahod:
Golden State Warriors - Los Angeles Clippers 131:135
izid v zmagah je izenačen 1:1

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.