Cuban o rečeh, ki jih mora Dončić popraviti

Foto: Epa Mark Cuban
Tudi lastnik Mavericksov pričakuje dodaten napredek pri slovenskem košarkarju.
Oglej si celoten članek

"Imamo dva od petih, morda desetih najboljših košarkarjev, ki so mlajši od 25 let. To je izjemen temelj na katerem lahko gradimo in to bomo tudi storili," je o navezi Luka Dončić - Kristaps Porzingis dejal lastnik franšize Dallas Mavericks Marc Cuban.

Ta, prav tako kot trener Rick Carlisle, pričakuje, da bo Slovenec še nadgradil svojo igro. "Luka je v mladosti odigral izjemno število tekem proti odraslim možem, to se pozna na telesu. Ko si star 17, 18, 19 let, sicer nisi nikoli utrujen, vendar se pred tem še ni srečal z igranjem 82 tekem v sezoni. In to proti osebam, ki so dvakrat 'večje' od njega. Je sicer velik fant. Veliko se je naučil v tej sezoni, tudi na grd način, ob koncu sezone pa ga je nekoliko 'pobiralo'. Kondicija, dieta... Veliko je reči, ki se jih moraš naučiti, če želiš postati pravi profesionalec v ligi NBA."

Foto: Profimedia Mark Cuban

Trener Dallasa Carlisle ima nasvet za Dončića: Luka bo moral ...

"Lahko popravi svoj met. Je dober strelac, a ni ostrostrelec. Vprašali smo ga, kaj si še želi popraviti. Želi biti boljši v igri z levico. Potrebuje tudi nekaj več eksplozivnosti. Porabi preveč časa za dokončno postavitev akcije za soigralce. Včasih je prišel v situacijo ob zaključku napada in predolgo poskušal priti do koraka nazaj in meta, ali prave pozicije na parketu... Ima izjemen pregled nad igro, pri šestih čevljih in osmih palcih (203 cm; op. p.) pa vidi vse. Če bo do pravih položajev prihajal nekoliko hitreje, bo življenje vseh na parketu še toliko lažje."

Lestvica Tako visoko je Dončić v lovu na nagrado MVP lige NBA

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.