Šport > Košarka
4284 ogledov

Carlisle ima nasvet za Dončića: Luka bo moral ...

luka dončić rick carlisle
Dončiću se obeta še nekaj igranja več.

Luka Dončić je v svoji prvi NBA sezoni osvojil naziv za najboljšega novinca, s predstavami pa je presenetil tudi vodilne može Dallasa, ki so lani za Slovenca žrtvovali tudi izbor prvega kroga na letošnjem naboru in se tako takrat s petega mesta pravzaprav povzpeli na tretje mesto. Atlanta je po dogovoru s teksaško franšizo izbrala Dončića, Dallas pa Treyja Younga in ga nato skupaj s pravico do izbora na draftu 2019 poslal na vzhod v olimpijsko mesto.

"Bil je boljši, kot sem pričakoval," je zdaj priznal trener Dallasa Rick Carlisle. "Stvari, ki jih nismo povsem opazili na posnetkih iz Evrope, so njegova višina, trdnost, hitrost in moč. Je zelo hiter. Je velik fant, a je tudi hiter. Premore izjemno inteligenco, ki je nad njegovimi leti, saj je bil profesionalec od 15., 16. leta. Dolgo je igral z dobrimi košarkarji in se naučil vseh trikov v poslu. Je neverjeten pri izseljevanju prostih metov, pri kreaciji igre, pri tem, da se reči 'zgodijo'," je še nadaljeval dolgoletni prvi mož na klopi Teličkov.

Seth Curry, Steph Curry NBA tržnica Šport Dallas ujel 'le' Curryja, Luka zadovoljno 'tvitnil'

A Dončić ne sme zaspati na lovorikah. "Pred njim je izjemno pomembno poletje. Ko osvojiš naslov 'rookie of the year', bodo vsi naslednje leto še trdneje nastopili proti tebi," pravi Carlisle, ki se je le nasmejal ob ideji, da bi Dončić sodeloval na poletni ligi NBA. Ta je namenjena košarkarjem, ki se borija za mesta v ekipah, slovenski mladenič pa je svojo vrednost seveda že dokazal.

In kaj mora storiti Dončić, da bi še izboljšal svojo igro? "Moral bo biti najboljše fizično pripravljen v svojem življenju. Mislim, da je v povprečju odigral 31 minut na tekmo, pričakujemo, da bo v naslednji sezoni moral igrati še več. To zahteva, da bo v izjemni fizični kondiciji. To se mora zgoditi že poleti. Na trening kampih se ne dviguje več fizična pripravljenost, poletje je tisto, ko moraš zadržati pravo kondicijo, ali pa priti v njo. Na kampu moraš samo ujeti ritem za igro s soigralci," je pričakovanja, ki jih ima do mladega zvezdnika svoje ekipe, razkril Carlisle. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice