Šport > Košarka
877 ogledov

Dončić brez konkurence

luka dončić Instagram
Najboljšega novinca pretekle sezone lige NBA so na prvo mesto postavili vsi udeleženci glasovanja.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je postal športna osebnost leta 2018 po izboru športnega dnevnika Ekipa SN. Dvajsetletni Ljubljančan je v Ekipinem glasovanju prejel največje možno število točk, saj so ga vsi glasovalci postavili na prvo mesto in ga označili za najbolj vidno osebnost v slovenskem športu v preteklem koledarskem letu.

Seth Curry, Steph Curry NBA tržnica Šport Dallas ujel 'le' Curryja, Luka zadovoljno 'tvitnil'

Dončić je letošnjo premierno sezono v najelitnejšem košarkarskem prvenstvu na svetu v dresu Dallas Mavericks kronal z osvojenim naslovom novinca leta v severnoameriški ligi NBA.

Prvi naslov slovenske športne osebnosti je za leto 2008 osvojila plavalka Sara Isaković. Nato so to laskavo priznanje osvojili še atlet Primož Kozmus (2010), dvakrat hokejist Anže Kopitar (2010, 2012), nogometni vratar Samir Handanović (2011), alpska smučarka Tina Maze za leti 2013 in 2014, trener evropskih podprvakov v odbojki izpred štirih let Italijan Andrea Giani (2015), predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin (2016), košarkarja Gorana Dragića pa je nasledil košarkar Dončić.

Dončiću so kristalno lovoriko, izdelek Steklarne Rogaška, izročili v ponedeljek.

dragić dončić Pojasnilo agenta Šport Dragić že "oblekel" dres Dallasa, nato se je zataknilo

luka dončić | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.