Šport > Košarka
6902 ogledov

Dragić že "oblekel" dres Dallasa, nato se je zataknilo

Eurobasket epa
Goran Dragić je bil po poročanju ameriških medijev že soigralec Luke Dončića, a se dogovor ni uresničil.

33-letni organizator igre Goran Dragić bo svojo kariero vendarle nadaljeval na Floridi, potem ko je moštvo Dallas Mavericks, katerega član je aktualni novinec leta Luka Dončić, odstopilo od pogajanj z Miami Heat.

dončić dragić Slovenski par Šport Dallas bi sodeloval v menjavi igralcev, če dobi Dragića

Sanjske združitve Dončića in Dragića, ki sta leta 2017 slovensko reprezentanco vodila do zlate medalje na Eurobasketu, vsaj za zdaj še ne bo. Po spletu so sicer že zaokrožile fotografije Dragića v opravi Dallasa, a se je izkazalo, da so bile to le pobožne želje navijačev teksaške ekipe.

Vsi ameriški mediji na čelu s slovitim ESPN so včeraj poročali o Dragićevem prestopu v Dallas, a je zgodba dobila preobrat.

Prvi dan prestopnega roka v ligi NBA je onkraj luže močno odjeknila novica, da naj bi Dragić okrepil Dallas Mavericks, saj mora moštvo s Floride razbremeniti svoje finance, če želi skleniti maksimalno pogodbo z Jimmyjem Butlerjem, sicer članom Philadelphie 76ers. V okviru dogovora naj bi se iz Miamija v Philadelphio preselil še Josh Richardson.

Ob novici je završalo med slovenskimi ljubitelji NBA košarke, ki so Dončića in Dragića že videli v skupni slačilnici, a se dogovor žal ni uresničil. Dragić je namreč že pred časom izkoristil možnost opcijske sezone, v kateri bo zaslužil 19,2 milijona dolarjev. 

Kevin Durant Uradno Šport Durant se za 164 milijonov seli na vzhodno obalo

Prav njegova plača je Dallas odvrnila od dogovora, saj bi to otežilo njihovo finančno izhodišče za nadaljnje trgovanje z igralci. "Premislili so si. Po analizah je Goranova plača previsoka glede na načrte, ki jih imajo," je za ESPN povedal Dragićev agent Bill Duffy.

Dallas se je nato poskušal z Miamijem dogovoriti za prestop Kellyja Olynyka in Derricka Jonesa Jr. Njuna skupna plača za prihajajočo sezono znaša 14,4 milijona oziroma skoraj pet milijonov manj, kot bi moral Dallas plačati Dragiću. Miami je pripravljen prodati Olynyka, ne pa tudi Jonesa Jr. 

Po poročanju Miami Heralda je dogovor za prestop Butlerja, ki bo podpisal štiriletno pogodbo v vrednosti 142 milijonov, sklenjen, ostale podrobnosti pa za zdaj visijo v zraku.

Težava je tudi v tem, da bi Miami tudi v primeru, če Dallasu proda tako Olynyka kot Jonesa, še vedeno presegel omejitev plač (salary cap) za 1,7 milijona.

Komentarjev 3
  • Kaitlyn_Robey 15:51 01.julij 2019.

    Začnite zaslužiti z Google $ 7385 - $ 8726 na teden za delo na spletu od vašega doma za 2-3 ure na dan. Redno plačujte vsak teden. Vse kar potrebujete je računalnik, internet povezava in malo prostega časa. Everything in ...prikaži večin the world rests in a popolnoma spremenilo moje življenje. To c0mee .... ...... ⇛⇛⇛⇛⇛⇛⇛ www.WebJob98.Com

  • marsal 12:38 01.julij 2019.

    Američani se polulajo na belčke ! Telički bodo težko sestavili ekipo za končnico !