Šport > Košarka
3383 ogledov

Porzingis bo zaslužil precej več od Dončića

Instagram
Kristaps Porzingis bo postal z naskokom najbolje plačani košarkar Dallas Mavericks.

Teksaško moštvo je latvijskemu centru Kristapsu Przingisu pripravljeno ponuditi dolgoročno maksimalno pogodbo v vrednosti 158 milijonov evrov.

luka dončić Razkritje Šport Tako se razumeta Dončić in Porzingis, poletni načrt pove vse

Nekdanji košarkar New York Knicks, ki bo po daljši odsotnosti zaradi poškodbe kolena kmalu združil moči z Lukom Dončićem, bo zaslužil približno 30 milijonov na sezono, s tem pa bo postal eden najbolje plačanih igralev v ligi NBA.

Poteza Dallas je razumljiva in pričakovana, saj bo Porzingis ob začetku prestopnega roka postal prost igralec (restricted free agent), zato bodo naredili vse, da ga zadržijo v Teksasu, kamor so ga pozimi pripeljali iz New Yorka.

Ker "salary cap" ni ovira za sklenitev dogovora - Dallas ima namreč kar nekaj "odvečnega" denarja, ki ga lahko nameni za plače igralcev - bo lastnik kluba Mark Cuban razvezal svoj mošnjiček.

 | Avtor: Instagram Instagram

Jasno je, da si Dallasuželijo dolgoročnega sodelovanja s Porzingisom, ki naj bi z Dončićem že v prihajajoči sezoni tvoril enega najboljših dvojcev v ligi.

Slovenec bo v sezoni 2019/2020 zaslužil precej manj od zvezdniškega soigralca, saj je njegova plača še vedno omejena s kolektivno pogodbo, ki jo je podpisal kot novinec.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

V NBA obstajajo zelo jasno določena pravila, kakšno plačo lahko prejmejo novinci. Znesek se iz leta v leto spreminja, odvisen pa je tudi od "salary capa" posameznega moštva. Plačo novinca določa tudi njegova uvrstitev na naboru.

V krstni sezoni je Dončić zaslužil 6,5 milijona, v drugi bo njegova plača narasla na 7,7, v tretji pa bo presegla osem milijonov dolarjev. Po izteku tega dogovora mu lahko Dallas ponudi novo pogodbo, vrednost pa bo odvisna od njegova razvoja in doprinosa v naslednjih dveh sezonah.

dončuć Dokaz Šport Dončić postaja pravi Teksačan

Po izračunih plačne lestvice (tabela) za novince bi moral tretji izbor na draftu, tj. Dončić, v sezoni 2018/2019 zaslužiti 5,5 milijona dolarjev, a je košarkar Dallas av žep pospravil še milijon več. To pa zato, ker kolektivna pogodba klubom dopušča izplačila od 80 pa do 120 odstotkov predvidenega zneska.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The Euros

A post shared by Kristaps Porzingis (@kporzee) on

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.