Šport > Košarka
2794 ogledov

Dončić postaja pravi Teksačan

dončuć Instagram
Ljubljenec navijačev Dallas Mavericks se je očitno navzel tipičnih teksaških navad.

Rokovanje in streljanje z orožjem sodita med najbolj priljubljene prostočasne aktivnosti v ameriški zvezni državi Teksas, kjer je orožje sveto in zelo lahko dostopno.

V občasnem streljanju s puško, kot kaže, uživa tudi najboljši slovenski košarkar, ki se je očitno navzel nekaterih tamkajšnjih navad. 

"Naš fant je na pravi poti, da postane pravi Teksačan," so fotografijo pospremili navijači, med katerimi se je našlo tudi nekaj poznavalcev, ki so strelno orožje uspešno identificirali. 

Upamo in verjamemo, da je Dončićevo streljanje potekalo v varnih in za to primernih okoliščinah.

 | Avtor: Instagram Instagram

Sicer se ni bati, da bi se slovenski košarkar pretirano poistovetil z ameriškim načinom življenja, saj vedno rad poudari, kje so njegove prave korenine.

V lanski sezoni je zato večkrat oblekel pulover z napisom: "Morda res živim v Teksasu, a narejen sem bil v Sloveniji."

Orožarska zakonodaja v Teksasu je vselej pereča tema tako v ZDA kot drugod po svetu. Država je raj za ljubitelje orožja, saj je nakup strelnega orožja brez posebnih dokazil ali potrdil mogočže v nakupovalnih centrih. 

Trg je slabo reguliran, dostopnost orožja pa prevelika. Zakonodaja je tako popustljiva, da se mladi ljudje z orožjem pogosto srečajo prej kot z alkoholom. Orožje lahko poseduje vsak, ki je starejši od 18 let.

Leta 2016 je ogromno prahu dvignila uvedba zakona, po katerem lahko študenti na univrezitetnih kampusih s seboj nosijo pištole in drugo orožje.

S tem naj bi poskrbeli za večjo varnost, saj naj bi zakon pomagal preprečiti množične pokole v šolah.

Po podatkih raziskave iz leta 2017, objavljene v publikaciji American Journal of Public Health, naj bi kar tri milijone Američanov vsak dan s seboj nosilo nabito pištolo. Devet milijonov naj bi se s pištolo naokrog sprehajalo vsaj enkrat na mesec.

Komentarjev 2
  • dedi61 08:56 30.junij 2019.

    ja marsal, so te spet predčasno spustili iz Polja al si pobegnu?

  • marsal 15:52 29.junij 2019.

    ven udarjajo srbsko - šiptarski geni !

Sorodne novice