Šport > Košarka
9302 ogledov

Svarilo Luki Dončiću: "Stvari se bodo zdaj spremenile."

luka dončić Print Screen
Krilni center Dallas Mavericks meni, da je slovenski košarkar pred veliko preizkušnjo.

Samo 75 dni po koncu rednega dela sezone je bil Luka Dončić uradno okronan za najboljšega novinca v ligi NBA. S svojimi predstavami na parketu je prepričal domala vse košarkarske strokovnjake, saj je prejel kar 98 odstotkov vseh možnih glasov.

dončić young Izjemna gesta Šport Dončić najprej odšel do Younga in mu dejal tole

Zasluženo priznanje je nagrada za dobro opravljeno delo in lepa popotnica za nadaljevanje kariere. "To priznanje mi pomeni marsikaj. Tudi motivacijo za prihodnjo sezono," je na slavnostni prireditvi v Kalifornji novinarjem razlagal Dončić. 

Čestital mu je tudi lastnik moštva Dallas Mavericks Mark Cuban, a v isti sapi poudaril, da je krstna sezona, v kateri je Dončić tako zelo blestel, zdaj preteklost in da se je treba osredotočiti na prihodnost.

luka dončić Pri 20 letih Šport Dončićev seznam vas bo pustil brez besed

Že v prihajajoči sezoni se bo Dončić znašel pred novim izzivom, je prepričan njegov klubski kolega Maxi Kleber. Zdaj bo moral dokazati, da je res del NBA elite in da njegova izjemna debitantska sezona ni bila zgolj splet okoliščin.

V svetu profesionalnega športa velja nenapisano pravilo, da se je proti vrhu lažje vzpenjati, kot se tam obdržati, zato bo zanimivo videti, kako se bo v novi sezoni z visokimi pričakovanja spopadel slovenski čudežni deček.

V lanski s tem ni imel težav, saj je igral kot veteran z 20-letnimi izkušnjami, še preden je sam dejansko dopolnil 20 let.

trae young Rivalstvo Šport Tako je Young čestital Dončiću

Kleber poudarja, da bi lahko imelo priznanje za novinca leta tudi nekatere neželene učinke, vendar nima niti kančka dvoma, da bo Dončić dorasel izzivu.

"Zdaj bodo pričakovanja še večja," je na zanko, v katero so se ujeli številni obetavni igralci, opozoril nemški krilni center. "Zdaj ga vsi poznajo in moštva bodo še bolj pozorna nanj. Pokrivali ga bodo samo najboljši branilci, in to ves čas. Stvari se bodo spremenile," je prepričan Kleber.

luka dončić Novinec leta Šport Dončiću le ni bilo vseeno, šele s pokalom v rokah priznal

"Toda Luka je tako nadarjen, dober in delaven, da je pripravljen narediti naslednji korak. Tudi mi vsi to pričakujemo od njega," je povedal 27-letnik, ki se je Dallasu pridružil sezono pred Dončićem.

 | Avtor: Epa Epa

"Zelo zabavno ga je spremljati. Podobno kot Dirka. To so posebni in redki talenti. Lepo si je z njimi deliti igrišče. Enako velja za Kristapsa Porzingisa," je povedal Kleber.

luka dončić Magazin Tako grdo je Lufthansa ravnala z Luko Dončićem

Dodal je še, da je vseskozi pričakoval, da bo Dončić postal novinec leta. "Končno je uradno. Dolgo smo morali čakati. Povsem zasluženo," je sklenil.

Luka Dončić NBA zvezdnik Šport S to čestitko Dončiću je zmagal
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic) on

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.