Šport > Košarka
9691 ogledov

Dončić najprej odšel do Younga in mu dejal tole

dončić young Print Screen
Luka Dončić je takoj po razglasitvi zmagovalca v kategoriji "novinec leta" znova dokazal, da je športnik z veliko začetnico.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je sinoči na prireditv lige NBA v Kaliforniji prejel nagrado za najboljšega novinca pretekle sezone. V bitki treh finalistov je s 496 osvojenimi točkami prepričljivo premagal Traeja Younga (301) in Deandreja Aytona (66). 

Dončić je po razglasitvi najprej prejel čestitke svoje izbranke Anamarie Goltes in mame Mirjam Poterbin, nato so mu v roko segli še nekateri veljaki Dallasa in glavni trener moštva Rick Carlisle. 

Novopeščeni novinec leta bi se lahko nato mirne vest sprehodil na oder, vendar se je kot pravi športnik odločil, da se bo še prej ustavil pri velikemu rivalu in "poražencu" glasovanja Youngu. 

Košarkarja sta si segla v roke, se objela in si izmenjala nekaj besed. Vsebino njunega kratkega pogovora je kasneje razkril slovenski košarkar: "Čestital sem mu za izjemno sezono in dejal, da bova nadaljevala najino bitko."

Karieri Dončića in Younga sta neločljivo prepleteni že od samega vstopa v ligo NBA, saj sta bila košarkarja predmet dogovora med Dallasom in Atlantom. Slednja je na lanskem naboru izbrala Slovenca, a ga je nato v zameno za Younga in izbor v prvem krogu drafta prepustila Teksačanom.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.