Šport > Košarka
2447 ogledov

Naposled znan novinec leta v NBA

Luka Dončić Trae Young Luka Dončić v akciji proti Traeju Youngu.
Liga NBA je izbrala najboljše v sezoni.

V ligi NBA so nagradili najboljše posameznike v sezoni. Slovenske ljubitelje košarke je kar nekaj mesecevj zanimala nagrada za najboljšega novinca sezone, v tej kategoriji so bili nominirani  lani prvi pick na naboru Deandre Ayton, tretji izbor Luka Dončić in peti pick Trae Young. Slednja dva sta bila sicer na noč nabora zamenjana v menjavi, ki sta ju izvedla Dallas in Atlanta, v drugem delu sezone pa so predvsem nekateri ameriški košarkarji menili, da bi si nagrado za rookieja leta zaslužil organizator igre iz olimpijskega mesta.

Seveda se to ni zgodilo; mladi Slovenec je postal drugi košarkar v zgodovini franšize iz Dallasa z naslovom najboljšega novinca leta. To je leta 1995 uspelo tudi Jasonu Kiddu, ki si je takrat razdelil lovoriko z Grantom Hillom iz Detroita. Dončić je bil šele peti košarkar, ki je svojo kariero v ligi NBA začel s povprečjem več kot 20 točk in 5 skokov ter podaj.

Košarkar Dallasa je nagrado osvojil zelo prepričljivo, saj ga je kar 98 od 100 izbranih glasovalcev postavilo na prvo mesto, od možnih 500 je dobil 496 točk. Younga (301) sta na prvo mesto uvrstila dva strokovnjaka. 

Dončić je drugi Evropejec in skupno četrti Neameričan s tem prestižnim naslovom. Leta 2002 je nagrado osvojil Španec Pau Gasol, leta 2015 Kanadčan Andrew Wiggins, lani pa Avstralec Ben Simmons. 

novinec leta | Avtor: twitter twitter

V kratkem nagovoru se je Dončič zahvalil tudi družini posebej mami Mirjam Poterbin in dekletu Anamariji Goltes. Obe sta bili z njim za mizo na podelitvi nagrad najboljšim med sezono 2018-2019 v Santa Monici.

Dončić je svojo prvo sezono v najmočnejši košarkarski ligi na svetu končal s povprečjem 21,2 točke, 7,8 skoka in šest podaj, kar ga postavlja ob bok nekaterim najboljšim. V minuli sezoni je zadel 168 trojk, kar ga postavlja na tretje mesto novincev v zgodovini lige.

Komentarjev 2
  • Avatar Zara_Loftus
    Zara_Loftus 11:46 26.junij 2019.

    Google trenutno plačuje od 17.000 do 22.000 dolarjev za delo na spletu od doma. K tej dejavnosti sem se pridružil pred 2 meseci in v prvem mesecu te dejavnosti sem zaslužil 20544 $. Lahko rečemm, da se je moje življenje ...prikaži več popolnoma izboljšalo! Preveri, kaj delam. obisk ...... ⇛⇛⇛⇛⇛⇛⇛ www.WebJob98.Com

  • Snežinko 08:55 25.junij 2019.

    Mislim, da sta tista dva, ki sta glasovala proti konkretno izgubila na kredibilnosti, saj se po rezultatu točno vidi, da glas ni bil posledica strokovnosti ampak "veze i poznanstva".

Sorodne novice