Šport > Košarka
4359 ogledov

Dončić zbodel velikana lige NBA: "Moral se bo izboljšati."

luka dončić Print Screen
Luka Dončić se je imel v krstni sezoni v ligi NBA priložnost učiti od enega največjih košarkarjev vseh časov.

Slovenski čudežni deček Luka Dončić se je moštvu Dallas Mavericks pridružil pred zadnjo sezono Dirka Nowitzkega, nekdanjega najkoristnejšega igralca in šestega najboljšega strelca lige NBA.

Legendarni Nemec, ki je dres teksaškega moštva nosil več kot dve desetletji, je svojega neuradnega "naslednika" sprejel z odprtimi rokami in mu pomagal pri privajanju na novo okolje. 

Košarkarja sta se tudi zasebno zelo dobro ujela in hitro spletla prijateljske vezi. V družbi drug drugega sta bila vselej nasmejena, pogosto pa sta zbijala šale ter uganjala najrazličnejše norčije.

dončić nowitzki | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Dončić je izkušenega Nowitzkega sprejel kot svojega mentorja, v zameno pa je bil deležen neprecenljivih nasvetov košarkarja, ki za razliko od našega mladega zvezdnika ni imel tako uspešnega prehoda v ligo NBA, temveč je šele kasneje zablestel v polnem sijaju.

Luka Dončić Dirk Nowitzki | Avtor: Epa Epa

Slovenski košarkar, ki naj bi bil čez nekaj dni okronan za novinca leta, je v najnovejšem intervju razkril, da se je Nowitzki rad pohvalil s šampionskim prstanom, vendar nikoli na vzvišen ali aroganten način.

"Dirk je super fant. Smešen. Rad se šali. Nikoli se ne vede kot superzvezdnik. Res je nekaj posebnega. Spremenil je igro v NBA. Vse je dal Dallasu in tej ligi. Zelo sem vesel, da ga imamo v našem moštvu," je povedal Dončić in dodal, da bo Dirkova zgodba v Dallasu dobila nadaljevanje. "Vem, da bo ostal z nami. Dallas mu bo našel eno službo, da bo lahko ostal in nam pomagal, da se vrnemo na vrh."

Razkril je tudi zabavno anekdoto o rivalstvu z 21 let starejšim kolegom, ki je bil član lige NBA (1998), še preden se je Dončić rodil (1999). "Pred tekmami smo vedno metali na koš. Trenutno imam štiri zaporedne zmage," se je pohvalil 20-letnik, nato pa v šali dodal: "Moral se bo izboljšati."

dončić nowitzki | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice