Šport > Košarka
1883 ogledov

Nastavite budilke, ponoči bo treba vstati

luka dončić trae young Epa Dončić ali Young, to je zdaj vprašanje!
Samo še nekaj dni nas loči do razglasitve dobitnikov nagrad za lansko sezono lige NBA.

V noči s ponedeljeka na torek bodo znani vsi prejemniki nagrad za sezono 2018/2019, v kateri je v najmočnejši košarkarske ligi na svetu debitiral Luka Dončić.

luka dončić "Luka, pomiri se!" Šport Dončiću se je podrl svet, rešile so ga besede prijatelja

Slovenec velja za prvega favorita v kategoriji novince leta, v kateri mu največjo konkurenco predstavlja zvezdnik Atlante Hawks Trae Young.

Dončić je svojo prvo sezono končal s povprečjem 21,2 točke, 7,8 skoka in šest podaj, kar ga postavlja ob bok nekaterim najboljšim . Young je zbral 19,1 točke, 3,7 skoke in 8,1 podaje, Ayton pa 16,3 točke, 10,3 skoke in 1,8 podaje.

Konec meseca maja je bil izbran v najboljšo peterko novincev, prejel pa je vse možne glasove sodelujoči novinarjev. Poleg Dončića in Younga so bili v peterko izbrani še DeAndre Ayton, Jaren Jackson Jr. in Marvin Bagley III.

nba nabor NBA draft Šport Slovenca se niso pritaknili, Dončić zaploskal Hrvatu

Karieri Dončića in Younga sta prepletena že od njunega vstopa v ligo, saj sta bila košarkarja na lanskem naboru predmet domovora med Dallasom in Atlanto. Slednja je sicer izbrala Slovenca, a ga je natov zameno za Younga in izbor v prvem krogu drafta prepustila Dallasu.

Po mnenju košarkarskih poznavalcev se Dončiću nasmiha priznanje za najboljšega novinca v ligi, tega pa ne morejo spremeniti niti Youngove izjemne predstave v sklepnem delu lanske sezone. Če se bodo napovedi uresničile, bo Dončič postal 70. novinec leta in šele drugi Evropejec s tem laskavim nazivom.

Dallas Mavericks Menjava Šport Dallas sklenil novo kupčijo, to je Dončićev pomočnik

Nagrado liga podeljuje od sezone 1952/53, do zdaj pa so jo dobili le trije Neameričani. Prvi je bil Španec Pau Gasol v sezoni 2001/02 kot prvi Evropejec, v zadnjih štirih letih pa sta to postala še Kanadčan Andrew Wiggins in lani Avstralec Ben Simmons.

dončić young | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Dončić uživa podporo številnih NBA klegov, med zadnjimi mu jo je izrekel še soigralec Salah Mejri, ki je napovedal, da bo za novinca leta izglasovan soglasno. Nekateri zvezdniki so sicer tekom sezone izražali prepričanje, da si nagrado zasluži Young, vendar so ti ostali v veliki manjšini.

trae young luka dončić NBA zvezdniki Šport "Trae Young je novinec leta" trae young luka dončić Ni predaje Šport Young opleta z jezikom, Dončić modro tiho

Prireditev v Santa Monica v Kaliforniji, ki se bo začela ob 3. uri po slovenskem času, bo zvezdniško obarvana. Vodil jo bo legendarni košarkar Shaquille O'Neal, družbo pa mu bodo delali filmski zvezdnik Samuel L. Jackson, komedijant Tiffany Haddish ter še en nekdanji košarkar Charles Barkley.

Nagrade bodo podeljevali zvezdnica ženske košarkarske lige WNBA Candace Parker, supermanekenka Ashley Graham, komika Amanda Seales in Hasan Minhaj, producent Justin Hartley in filmska igralka Issa Rae. 

Liga NBA bo na prireditvi podelila še nagrade za najkoristnejšega igralca, najboljšega šestega igralca, najboljšega obrambnega igralca, največji napredek, trenerja leta, fair-play, prvo peterko in življenjsko delo.

trae young luka dončić Rivalstvo Šport Young gre na nož: "Dončiću je bilo lažje, jaz sem novinec leta."
Komentarjev 1
  • Lola_Girdlestone 13:52 21.junij 2019.

    Google trenutno plačuje od 17.000 do 22.000 dolarjev za delo na spletu od doma. K tej dejavnosti sem se pridružil pred 2 meseci in v prvem mesecu te dejavnosti sem zaslužil 20544 $. Lahko rečem, da se je moje življenje ...prikaži več popolnoma izboljšalo! Preveri, kaj delam. obisk ...... ⇛⇛⇛⇛⇛⇛⇛ www.WebJob98.Com