Šport > Košarka
11328 ogledov

Dončiću se je podrl svet, rešile so ga besede prijatelja

luka dončić Print Screen
Ena od največjih preizkušenj za Luko Dončića je bil privajanje na številne poraze njegovega moštva.

Slovenski košarkar je bil pred selitvijo čez Atlantik član madridskega Reala, kjer je bil vajen zmag in lovorik. Madridčani so z njegovo pomočjo dominirali tako na domačem kot na evropskem parketu, Dončić pa je prav pred vstopom v ligo NBA odigral svojo najboljšo sezono, v kateri je osvojil več ekipnih in individualnih nagrad.

luka dončić | Avtor: Epa Epa

Potem ko ga je lani na naboru kot tretjega izbralo moštvo Atlanta Hawks in ga nato prepustilo Dallas Mavericks, se je moral Dončić hitro soočiti z realnostjo, da njegova ekipa ni med najboljšimi v ligi.

"Težko je bilo, ampak tekom sezone je postalo lažje. Na začetku je bilo najtežje. Toliko tekem nisem izgubil v celem življenju. Verjamem, da bo drugo leto bolje," je povedal novinec, ki so mu porazi hitro prišli do živega.

To so opazili tudi soigralci, še zlasti njegov dober prijatelj Salah Mejri, s katerim sta si nekoč delila slačilnico v Madridu. Tunizijec ga je želel razbremeniti pritiska, zato mu je vcepil drugačno miselnost, ki mu je pomagala pri soočanju z neuspehi.

"Vseh tekem pa ne moreš zmagati. Še posebej v položaju, v kakršnem smo bili. Igralci so prihajali in odhajali. Nismo imeli stabilne ekipe. Rekel sem mu 'Luka, to ni Real Madrid.' Ko igraš za Real, moraš zmagati vsako tekmo. Tako kot Golden State Warrios morajo zmagati vsako tekmo v NBA. Ko se je Luka pridružil ekipi in smo izgubili štirikrat zapored, ga je to razjezilo."

"Umiri se, sem mu rekel. To je normalno. Ne pričakuj zmage na vsaki tekmi. Ne bom rekel, da se je privadil na poraze. Še vedno je zelo tekmovalen, kar je dobro. Nihče si ne želi igralca, ki mu ni mar za rezultate," je pojasnil Mejri.

dončić mejri | Avtor: Print Screen Print Screen

Spregovoril je tudi o dvoboju za priznanje novinec leta med Dončićem in Traejem Youngom. Prepričan je, da o zmagovalcu ni nobenega dvoma.

"Kako že rečete? Soglasno? Ja, Luka bo izbran soglasno. Razumem, da ljudje govorijo o Traeju. Res je igral dobro. Toda Luka je to počel celo sezono. Če hočete primerjati 15, 20 tekem z 82 tekmami, potem se vam je zmešalo," je zatrdil Mejri.

luka dončić | Avtor: Print Screen Print Screen

 
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice