Šport > Košarka
6413 ogledov

Dončiću le ni bilo vseeno, šele s pokalom v rokah priznal

luka dončić Reševalni pas/Twitter
Luka Dončić je razglasitev zmagovalca v kategoriji "novinec leta" doživel zelo čustveno.

Slovenski košarkar se je vseskozi poskušal oddaljiti od razprave o najboljšem novincu leta in v nekem trenutku celo izjavil, da mu je vseeno, ali bo nagrado osvojil on ali kateri od njegovih konkurentov.

dončić young Izjemna gesta Šport Dončić najprej odšel do Younga in mu dejal tole

"Seveda si želim zmagati, a iskreno povedano se s tem ne obremenjujem. Odhajam domov in izklopil bom vsa družbena omrežja. Nihče me ne bo našel," je ob koncu sezone povedal povedal novinarjem. Izjava je bila precej odmevna, odzivi pa mešani. Nekateri so hvalili njegovo predanost moštvenemu uspehu, drugi so kritizirali domnevno lažno skromnost.

Marsikdo je njegove besede vzel z rezervo, saj vsi zelo dobro vedo, kako tekmovalen je v resnici. Kot se je izkazalo, je tudi Dončiću nagrada pomenila več, kot je bil sprva pripravljven priznati.

"Tudi če mislim, da sem novinec leta, tega ne bom povedal v medijih, ampak bom zadržal zase. Ne bom naokrog razglašal, da sem jaz novinec leta," je povedal dan pred podelitvijo in dodal: "Vsaka nagrada je dobrodošla."

Ko se je na slavnostni prireditvi v mestu angelov približevala razglasitev za najboljšega mladega košarkarja v ligi, Dončić ni mogel ostati ravnodušen.

To je priznal šele po tem, ko je v rokah že držal pokal Eddieja Gottlieba.

luka dončić Pri 20 letih Šport Dončićev seznam vas bo pustil brez besed

"Srce mi je razbijalo. Ko sem zaslišal svoje ime, sem bil v solzah. Vedel sem, da sem postal novinec leta. To je bil odličen občutek," je povedal 20-letnik.

"To priznanje mi pomeni marsikaj. Tudi motivacijo za prihodnjo sezono."

Lastnik Dallasa Mark Cuban, ki je na predvečer podelitve iskreno dejal, da so v moštvu nekoliko nervozni, izjema pa ni niti Dončić, je ob tem dodal: "Lepo je zmagati v kategoriji za najboljšega novinca. Vesel in navdušen sem za Luko. Vem, da mu je to veliko pomenilo. Zdaj je to za nami in pomembna je samo še prihodnost. Samo nebo je meja. Luka ima talent, željo in fizične sposobnosti."

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.