Šport > Košarka
644 ogledov

Dončić še ne ve, kje bo hranil nagrado za novinca leta

luka dončić Epa
Slovenski košarkar Luka Dončić je prvo sezono v ligi NBA sklenil v velikem slogu.

Dallas se sicer ni uvrstil v končnico, a je Luka Dončić za odlične predstave v svoji krstni sezoni čez lužo prejel nagrado za novinca leta. Ker se trenutno še veliko "fotografira z njo", še ne ve, kje jo bo hranil.

"Ta nagrada mi veliko pomeni. To je nagrada, ki sem si jo že od začetka želel. Zaenkrat še ni nikjer, še potuje sem in tja za veliko slik, tako da še ne vem, kje jo bom imel," pravi Dončić. Priznal je, da je pred vsako podelitvijo malo nervozen, ker ne moreš biti prepričan v razplet, a je bil na koncu prepričan, da jo bo dobil.

Nagrada je bila vsekakor zaslužena, saj je med sezono prejel šest priznanj za novinca meseca v zahodni konferenci, povprečje ob koncu sezone pa je imel 21,2 točke, 7,8 skoka in šest podaj.

Za svoje predstave je prejel veliko pohval, katera pa mu bo najbolj ostala v spominu? "Izpostavil bi pohvali LeBrona Jamesa in Kevina Duranta. Zame sta onadva najboljša igralca v ligi NBA in njuni pohvali sta mi res ostali v spominu."

Ker je ligo NBA spremljal že prej, ga veliko ni presenetilo, potrdil pa je že znano, da je glavna razlika med ZDA in Evropo v hrani: "V Sloveniji in Španiji, nasploh v Evropi je hrana veliko boljša kot v ZDA. V drugih stvareh pa je Dallas precej podoben Madridu."

Luka Dončić Dallas se krepi Šport Veliki srbski zvezdnik bo postal nov Dončićev soigralec

Sicer pa se 20-letnik že vneto pripravlja na naslednjo sezono. "Dolgo že treniram. Bo pa še vsega nekaj: malo bom imel še počitnic, a bodo zraven ves čas še treningi," pravi Dončić in dodaja: "Vedno rečem, da je treba delati pri vseh stvareh, a če bi moral kaj izpostaviti, sta to met in eksplozivnost."

Novinec pretekle sezone za prihodnjo sezono ne skriva želje po končnici. "Že letos sem si želel, da bi igrali v njej. Ko sem gledal tekme končnice, pa je bila želja še večja. Upam, da nam bo naslednje leto to uspelo." To je zagotovo tudi cilj kluba, ki se pred sezono krepi in ekipo gradi okoli Dončića.

Ena izmed možnih okrepitev je bil še en odlični slovenski košarkar Goran Dragić, a na koncu do tega ni prišlo, kar Dončić obžaluje: "Bilo bi super, če bi se to zgodilo. Žal se na koncu ni izšlo, res škoda."

Sta pa moštvo iz Teksasa že okrepila srbski center Boban Marjanović in ostrostrelec Seth Curry, brat slovitega Stepha Curryja. V klubu so tudi sklenili večletno sodelovanje z latvijskim zvezdnikom Kristapsom Porzingisom, nove pogodbe pa so sklenili tudi pomembni člani Dwight Powell, Dorian Finney-Smith in Maxi Kleber. 

Seth Curry, Steph Curry NBA tržnica Šport Dallas ujel 'le' Curryja, Luka zadovoljno 'tvitnil'

Dallas si želi v svoje vrste pripeljati še nekdanjega košarkarja Uniona Olimpije Dannyja Greena, ki je v minuli sezoni osvojil naslov s Torontom, zanimajo pa se tudi za nekdanjega najkoristnejšega igralca finala NBA lige Andreja Iguodalo, ki se je pred dnevi moral preseliti iz Golden State Warriors k Memphis Grizzlies.

Komentarjev 1
  • MK 11:27 04.julij 2019.

    pri MAMI!!!