Šport > Košarka
3930 ogledov

Pretresov še ni konec, Dragiću se odpira edinstvena priložnost

LeBron James Epa
Goran Dragić bi se lahko znašel v kadru enega najslavnejših moštev v košarkarski ligi NBA.

Vodstvo košarkarske ekipe Miami Heat se še vedno poigrava z idejo o prodaji slovenskega organizatorja igre.

Potem ko je 33-letnik "preživel" prvi poskus dogovora z Dallas Mavericks, naj bi se po novem zanj ogreli Los Angeles Lakers.

Zanimanje slovitega moštva, ki ima v lasti kar 16 naslovov NBA prvaka, je pogojeno z razpletom pogajanj o prestopu Kawhija Leonarda, ki je lani Toronto Raptors popeljal do prvega šampionskega prstana v zgodovini franšize.

Miami je poskušal Dragića sprva prodati Dallas Mavericks, da bi si s tem omogočil kar 142-milijonski dogovor z Jimmyjem Butlerjem. Moštvo Luke Dončića je nato odstopilo od pogajanj, saj bi moralo za Dragićevo plačo nameniti kar 19 milijonov evrov, kar bi močno omejilo njihovo nadaljnje trgovanje. 

dragić dončić Pojasnilo agenta Šport Dragić že "oblekel" dres Dallasa, nato se je zataknilo

Miami je tako začasno opustil idejo o prodaji Dragića in se do Butlerja dokopal na povsem drugačen način.

Iznajdljivi predsednik kluba Pat Riley je v prestop košarkarja Philadelphie 76ers vključil še tri druga moštva, rezultat pa je sledeč: v Miami se selita Butler in Meyers Leonard, Hassan Whiteside odhaja v Portland, Josh Richardson pa v Philadelphio.

Los Angeles Clippers so dobili Maurica Harklessa iz Portlanda ter izbor na naboru leta 2023.

Volk sit, koza cela.

jimmy butler Uradno Šport Miami do Butlerja s 142 milijoni in s pomočjo treh ekip

Dejstvo je, da si želi Dragić kariero nadaljevati na Floridi, zato niti ne preseneča, da ga je, kot poročajo ameriški novinarji, razplet glede prestopa Butlerja zelo razveselil. A pretresov zanj še ni konec.

Na kratkem seznamu moštev, ki bi si lahko privoščila Dragićevo plačo, so Los Angeles Lakers. Ekipi iz mesta angelov je lani uspelo na zahodno obalo zvabiti LeBrona Jamesa, letos pa se mu je pridružil še Anthony Davis.

Po napovedih strokovnjakov naj bi Jezerniki s tem postali resen kandidat za šampionski prstan, če pa bi se moštvu pridružil še Kawhi Leonard, bi na Zahodu nastala nova "super ekipa".

Seth Curry, Steph Curry NBA tržnica Šport Dallas ujel 'le' Curryja, Luka zadovoljno 'tvitnil'

Leonard je za zdaj uganka, njegova odločitev pa bi lahko vplivala na Dragićevo prihodnost. Po poročanju ESPN-a bi se Los Angeles v primeru neuspelega dogovora s košarkarjem Toronta lahko odločil za nakup Slovenca.

Lakersi so 16-kratni prvaki in 15-kratni finalisti lige NBA. Zadnji naslov so osvojili leta 2008. Gre za enega najbolj prepoznavnih in priljubljenih moštev na svetu. Z združitvijo Jamesa in Davisa naj bi Jezerniki, ki so lani zgrešili končnico, spet postali velesila na Zahodu, kar bi bila lahko edinstvena priložnost za Dragića, da si v jeseni kariere priigra celo šampionski prstan.

goran dragić dwayne wade | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.