Šport > Košarka
3319 ogledov

Cuban o rečeh, ki jih mora Dončić popraviti

Mark Cuban Epa
Tudi lastnik Mavericksov pričakuje dodaten napredek pri slovenskem košarkarju.

"Imamo dva od petih, morda desetih najboljših košarkarjev, ki so mlajši od 25 let. To je izjemen temelj na katerem lahko gradimo in to bomo tudi storili," je o navezi Luka Dončić - Kristaps Porzingis dejal lastnik franšize Dallas Mavericks Marc Cuban.

Ta, prav tako kot trener Rick Carlisle, pričakuje, da bo Slovenec še nadgradil svojo igro. "Luka je v mladosti odigral izjemno število tekem proti odraslim možem, to se pozna na telesu. Ko si star 17, 18, 19 let, sicer nisi nikoli utrujen, vendar se pred tem še ni srečal z igranjem 82 tekem v sezoni. In to proti osebam, ki so dvakrat 'večje' od njega. Je sicer velik fant. Veliko se je naučil v tej sezoni, tudi na grd način, ob koncu sezone pa ga je nekoliko 'pobiralo'. Kondicija, dieta... Veliko je reči, ki se jih moraš naučiti, če želiš postati pravi profesionalec v ligi NBA."

Mark Cuban | Avtor: Profimedia Luka Dončić in Mark Cuban. Profimedia

luka dončić rick carlisle Trener Dallasa Šport Carlisle ima nasvet za Dončića: Luka bo moral ...

"Lahko popravi svoj met. Je dober strelac, a ni ostrostrelec. Vprašali smo ga, kaj si še želi popraviti. Želi biti boljši v igri z levico. Potrebuje tudi nekaj več eksplozivnosti. Porabi preveč časa za dokončno postavitev akcije za soigralce. Včasih je prišel v situacijo ob zaključku napada in predolgo poskušal priti do koraka nazaj in meta, ali prave pozicije na parketu... Ima izjemen pregled nad igro, pri šestih čevljih in osmih palcih (203 cm; op. p.) pa vidi vse. Če bo do pravih položajev prihajal nekoliko hitreje, bo življenje vseh na parketu še toliko lažje."

Luka Dončić Lestvica Šport Tako visoko je Dončić v lovu na nagrado MVP lige NBA

 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.