Dallas "uslišal" Marka Miliča, Dončića bo ščitil grobijan prve klase

Foto: Epa James Johnson in Luka Dončić sta postala soigralca.
Foto: Epa James Johnson in Luka Dončić sta postala soigralca.
V Dallasu so povlekli odmevno potezo, ki bo pripomogla k omejevanju provokacij in grobega ravnanja z Lukom Dončićem.
Oglej si celoten članek

Moštvo Luke Dončića še naprej zelo uspešno trguje na NBA tržnici. Potem ko so na dan nabora v ekipo pripeljali kar štiri igralce, so si v dogovoru treh ekip uspeli izpogajati še Jamesa Johnsona

Triintridesetletni ameriški košarkar je nekdanji član Miami Heat (2016-2020), tik pred izbruhom pandemije pa je oblekel dres Minnesote Timberwolves. Volkovi so ga nato prepustili Oklahomi City Thunder, ta pa se je uspela dogovoriti z Dallasom.

V pogajanjih so sodelovali tudi Detroit Pistons, končni dogovor pa je krojil usode Johnsona (Dallas Mavericks), Delona Wrighta (Detroit Pistons), Trevorja Arize (OKC) in Justina Jacksona (OKC).

Dallas je z najnovejšo okrepitvijo dodal pomemben košček v šampionski mozaik. Gre za tip igralca, karkšnega smo pri teličkih pogrešali v zaključku lanske sezone, ko sta se v "floridskem mehurčku" nad Dončićem znašala Montrezl Harrell in Marcus Morris. Čeprav se jima je Dončić uspešno zoperstavil, bi bila pomoč vsekakor dobrodošla.

Posnetek šokira Svinjarija, da ni večje! Clipper poskušal poškodovati Dončića Burna reakcija Morris se je odzval na obtožbe, da je želel poškodovati Dončića

Foto: Profimedia marko milič Prav na to je v pogovoru za naš medij opozoril tudi prvi slovenski NBA-jevec Marko Milič. "Če Dončiću v Dallas pripeljejo še enega 'kostolomca', bo drugače. Ugotovili so, da ga ne morejo ustaviti, zato so se začeli posluževati provokacij. Eden ga prime za vrat, drugi mu stopi na gleženj, drugi ga s kolenom udari v stegensko mišico. Tudi Jordan je imel v ekipi Dennisa Rodmana. Luka potrebuje 'kostolomca'. Ne zato, da bi pretepal druge, ampak za zaščito," je dejal Milič. Očitno so tudi v Dallasu razmišljali podobno, saj se je Miličeva želja uresničila.

Johnson je obrambno naravnan košarkar, ki se zelo dobro znajde tudi v vlogi pretepača. Na parketu bo ščitil Dončića, da se bo lahko prvi zvezdnik Dallasa osredotočil na doseganje košev in razigravanje ekipe. Vloga t.i. "enforcerja" bi bila lahko ena ključnih za nemoteno igro Slovenca, ki je bil v lanski sezoni večkrat tarča zelo agresivnega pokrivanja.

"James Johnson bo poskrbel, da bodo vsi, ki bi se znašali nad Dončićem, občutili posledice," so prihod nove okrepitve pozdravili navijači Dallas Mavericks.

Johnson je sicer znan tudi kot mojster borilnih veščin. V enem izmed intervjujev je nekoč dejal, da bi ga po koncu NBA kariere zanimala selitev v oktagon. "Zagotovo. To je moja prva ljubezen. Moja največja strast," je povedal 33-letnik, ki ima črni pas v karateju, preiskusil pa se je tudi v borbah MMA.

Vlogo "enforcerja" je imel že v Miamiju, kjer je v prvem krogu končnice leta 2018 priskočil na pomoč Goranu Dragiću, potem ko je ta po izgubljeni žogi klofnil Bena Simmonsa. Košarkarji Philadelphie so takrat skočili v Slovenca, a je Johnson nemudoma posegel vmes.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.