Današnja zahtevna etapa bi lahko premešala karte pri vrhu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Primoža Rogliča in tekmece danes na dirki po Španiji čaka zahtevna gorska etapa.
Oglej si celoten članek

Kolesarje na dirki po Španiji danes čaka zahtevna osma etapa. Na 153,4 km dolgi trasi od La Pola Llaviane do Collau Fancuaye bo kar šest kategoriziranih vzponov, najtežji pa je prav zaključni. V skupnem seštevku vodi Belgijec Remco Evenepoel, četrtouvrščeni Primož Roglič za njim zaostaja 1:01 minute.

Dvaintridesetletni Kisovčan si je zaostanek za deset let mlajšim Belgijcem nabral v šesti etapi na poti do vrha na Pico Jano. Vseeno pa je po zahtevnem pripravljalnem obdobju, ko je celil poškodbo rame in hrbta, omejil škodo in ostaja v igri za četrto zaporedno zmago na Vuelti.

Posledice Kolesarski zvezdnik: "Sem kot Robocop" Vuelta Rogličevi presrečni, da so se znebili rdeče majice

Pred Zasavcem sta v skupnem seštevku še v lovu na končno zmago nenevarni Francoz Rudy Molard, ki ima 21 sekund zaostanka za Evenepoelom, še sedem sekund več zaostaja tretji Španec in lani drugouvrščeni na Vuelti Enric Mas. Drugi slovenski kolesar Jan Polanc je skupno 35., za Belgijcem zaostaja 7:17 minute.

Danes bodo na Vuelti znova v ospredju boji med najboljšimi. Čeprav bodo morali pred zaključkom premagati pet kategoriziranih vzponov, pravi test prihaja v zadnjih desetih kilometrih. Zaključni vzpon je dolg 10,1 km s povprečnim naklonom 8,5 %.

Gre za stopničast klanec, ki je bolj položen v prvih štirih kilometrih, nato pa se na določenih delih cesta pokonci postavi tudi do 17 in celo 19 odstotkov. Najbolj zahtevna sta zadnja dva kilometra, ki bi utegnila dodobra premešati razmerja med kandidati za rdečo majico.

Etapa se bo začela ob 13.28, v cilju pa najboljše organizatorji pričakujejo okoli 17.30.

Vuelta Ubežnikom uspelo, Primož Roglič mirno kolesaril do cilja

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.