Danci besni pred tekmo s Hrvaško: "To je noro!"

Foto: Epa
Foto: Epa
Aktualni svetovni prvaki so se na Švedskem morali sprijzniti z zanje neugodno situacijo.
Oglej si celoten članek

Rokometna reprezentanca Danske je v predtekmovanju gladko osvojila prvo mesto v skupini H, kjer je premagala Bahrajn, Belgijo in Tunizijo.

V drugem delu svetovnega prvenstva se bodo aktualni svetovni prvaki najprej pomerili s Hrvaško, nato še z Egiptom in ZDA.

SP v rokometu Znani vsi udeleženci drugega dela

Pred srečanjem s Hrvaško, ki je na sporedu v sredo v Malmöju, so se Danci znašli v težavah. Zanje so delno okrivili švedske organizatorje.

Danci se bojijo, da bi pred ključnim obračunom s Hrvaško nekateri igralci izgubili pravico nastopa zaradi covid-19 protokola, ki je v veljavi na letošnjem turnirju.

V njihovem hotelu so bile namreč organizirane številne zabave in druženja, tako da se je po stavbi sprehajala kopica ljudi, ki niso povezani z rokometom.

Foto: Epa SP v rokometu

"Zavedamo se, da bi to lahko bila zadnja tekma za nekatere. Ne moremo narediti ničesar. Danes so bile v našem hotelu zabave in konference, bojimo se pozitivnih testov na covid-19," je po ponedeljkovi tekmi s Tunizijo dejal rokometaš Henrik Møllgaard.

"To je noro! Ne morejo gostiti zabave v hotelu! Toda ne želim več trošiti energije za to temo," je bil besen glavni danski zvezdnik Mikel Hansen.

Danci bodo drugi del prvenstva začeli s štirimi točkami, tako kot Egipt. Po dve točki sta v nadaljevanje turnirja prinesli ekipi Hrvaške in Bahrajna, brez točk sta Belgija in ZDA.

Razkrite številke Toliko zaslužijo najboljši rokometaši na svetu! Pri vrhu tudi dva Slovenca

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.