Šport
22583 ogledov

Danci besni pred tekmo s Hrvaško: "To je noro!"

danska rokometna reprezentanca Epa
Aktualni svetovni prvaki so se na Švedskem morali sprijzniti z zanje neugodno situacijo.

Rokometna reprezentanca Danske je v predtekmovanju gladko osvojila prvo mesto v skupini H, kjer je premagala Bahrajn, Belgijo in Tunizijo.

V drugem delu svetovnega prvenstva se bodo aktualni svetovni prvaki najprej pomerili s Hrvaško, nato še z Egiptom in ZDA.

Sander Sagosen SP v rokometu Šport Znani vsi udeleženci drugega dela

Pred srečanjem s Hrvaško, ki je na sporedu v sredo v Malmöju, so se Danci znašli v težavah. Zanje so delno okrivili švedske organizatorje.

Danci se bojijo, da bi pred ključnim obračunom s Hrvaško nekateri igralci izgubili pravico nastopa zaradi covid-19 protokola, ki je v veljavi na letošnjem turnirju.

V njihovem hotelu so bile namreč organizirane številne zabave in druženja, tako da se je po stavbi sprehajala kopica ljudi, ki niso povezani z rokometom.

SP v rokometu | Avtor: Epa Epa

"Zavedamo se, da bi to lahko bila zadnja tekma za nekatere. Ne moremo narediti ničesar. Danes so bile v našem hotelu zabave in konference, bojimo se pozitivnih testov na covid-19," je po ponedeljkovi tekmi s Tunizijo dejal rokometaš Henrik Møllgaard.

"To je noro! Ne morejo gostiti zabave v hotelu! Toda ne želim več trošiti energije za to temo," je bil besen glavni danski zvezdnik Mikel Hansen.

Danci bodo drugi del prvenstva začeli s štirimi točkami, tako kot Egipt. Po dve točki sta v nadaljevanje turnirja prinesli ekipi Hrvaške in Bahrajna, brez točk sta Belgija in ZDA.

Nikola Karabatić Razkrite številke Šport Toliko zaslužijo najboljši rokometaši na svetu! Pri vrhu tudi dva Slovenca
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice