Danes gre zares

Foto: EPA
Foto: EPA
Danes ob 17.15 bo v Oberstdorfu na sporedu prva tekma novoletne turneje. Med glavnimi favoriti za zmago je slovenski šampion Peter Prevc.
Oglej si celoten članek

Najboljši slovenski športnik Peter Prevc je bil najboljši v ponedeljkovih kvalifikacijah pred prvo tekmo 64. novoletne turneje v smučarskih skokih v nemškem Oberstdorfu. Vodilni v svetovnem pokalu se bo v prvi seriji na izpadanje, ki se bo začela danes ob 17.15, pomeril z Norvežanom Andreasom Stjernenom.

Za Prevcem, ki je bil najboljši že na treningu pred kvalifikacijami, je bil drugi Nemec Severin Freund. Slednji je v napetem obračunu v minuli zimi zbral enako število točk v skupnem seštevku pokala kot Prevc, vendar osvojil veliki kristalni globus zaradi večjega števila zmag.

Na naslednjih mestih so se v kvalifikacijah zvrstili Norvežan Johann Forfang, branilec zmage s prejšnje turneje štirih skakalnic Avstrijec Stefan Kraft, Norvežan Kenneth Gangnes, Avstrijec Michael Hayböck, japonski veteran Noriaki Kasai, Norvežan Anders Fannemel in na devetem mestu drugi Slovenec Anže Lanišek.

Vodilni v svetovnem pokalu Peter Prevc se bo v prvi seriji na izpadanje pomeril z Norvežanom Andreasom Stjernenom, Lanišek z Avstrijcem Manuelom Poppingerjem, Domen Prevc, ki je bil v kvalifikacijah 16., z Nemcem Michaelom Neumayerjem, Jurij Tepeš (22.) z Nemcem Piusem Paschkejem, Robert Kranjec (29.) s Poljakom Stefanom Hulo, novinec Tilen Bartol pa s Kraftom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.