Šport > Zimski športi
15 ogledov

Danes gre zares

peter prevc oerstdorf EPA
Danes ob 17.15 bo v Oberstdorfu na sporedu prva tekma novoletne turneje. Med glavnimi favoriti za zmago je slovenski šampion Peter Prevc.

Najboljši slovenski športnik Peter Prevc je bil najboljši v ponedeljkovih kvalifikacijah pred prvo tekmo 64. novoletne turneje v smučarskih skokih v nemškem Oberstdorfu. Vodilni v svetovnem pokalu se bo v prvi seriji na izpadanje, ki se bo začela danes ob 17.15, pomeril z Norvežanom Andreasom Stjernenom.

Za Prevcem, ki je bil najboljši že na treningu pred kvalifikacijami, je bil drugi Nemec Severin Freund. Slednji je v napetem obračunu v minuli zimi zbral enako število točk v skupnem seštevku pokala kot Prevc, vendar osvojil veliki kristalni globus zaradi večjega števila zmag.

Na naslednjih mestih so se v kvalifikacijah zvrstili Norvežan Johann Forfang, branilec zmage s prejšnje turneje štirih skakalnic Avstrijec Stefan Kraft, Norvežan Kenneth Gangnes, Avstrijec Michael Hayböck, japonski veteran Noriaki Kasai, Norvežan Anders Fannemel in na devetem mestu drugi Slovenec Anže Lanišek.

Vodilni v svetovnem pokalu Peter Prevc se bo v prvi seriji na izpadanje pomeril z Norvežanom Andreasom Stjernenom, Lanišek z Avstrijcem Manuelom Poppingerjem, Domen Prevc, ki je bil v kvalifikacijah 16., z Nemcem Michaelom Neumayerjem, Jurij Tepeš (22.) z Nemcem Piusem Paschkejem, Robert Kranjec (29.) s Poljakom Stefanom Hulo, novinec Tilen Bartol pa s Kraftom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.