Plače NBA zvezdnikov še naprej letijo v nebo

Foto: Epa
Foto: Epa
Ameriški krilni center Anthony Davis se je dogovoril za rekordno podaljšanje pogodbe z Los Angeles Lakers.
Oglej si celoten članek

Anthony Davis, zvezdnik košarkarske ekipe lige NBA Los Angeles Lakers, se je s klubom dogovoril za rekordno podaljšanje pogodbe, poročanje športnega portala ESPN povzema francoska tiskovna agencija AFP. Po novem bo v kalifornijski ekipi ostal do leta 2028 za 186 milijonov dolarjev.

Uradne potrditve sicer še ni, tudi na spletni strani lige so ob novici o podaljšanju kot vir navedli prav ESPN.

Ta poroča, da se je Davis s klubom dogovoril za najdaljše možno podaljšanje pogodbe za tri leta, tako da bo zdaj jezernikom ostal zvest do leta 2028. To zvestobo pa bodo Lakers plačali z rekordnim zneskom - skupno 186 milijonov dolarjev za tri leta je namreč vsota, ki pomeni največje oziroma finančno najmočnejše preračunano enoletno podaljšanje pogodbe (za 62 milijonov dolarjev) doslej v ligi NBA. Kot še dodaja portal, bo po informacijah košarkarjevega agenta Richa Paula skupna celotna vrednost pogodbe, vključno z dosedanjo, dosegla 270 milijonov dolarjev.

Trka na vrata Dončićev stari znanec osupnil z napovedjo: "Luka bo postal ..."

Davis - leta 2020 je s klubom osvojil svoj prvi naslov v NBA - je eden ključnih členov ekipe, ki se je v prejšnji sezoni prebila do finala zahodne konference, kjer jo je izločil poznejši prvak Denver. V prejšnji sezoni je 30-letni ameriški zvezdnik v povprečju dosegal po 25,9 točke, 12,5 skoka in 2,6 podaje na tekmo.

Podaljšanje sodelovanja z Davisom je le eden od kamenčkov v mozaiku sestavljanja oziroma potrjevanja ekipe. Los Angeles Lakers so po koncu prejšnje sezone že podaljšali pogodbe z D'Angelom Russellom, Austinom Reavesom in Ruijem Hachimuro, prvi zvezdnik LeBron James pa je nedavno prav tako že potrdil, da bo v svoji 21. sezoni v ligi NBA tudi ostal zvest temu klubu.

Odzivi dežujejo V ligi NBA padel nov rekord, navijači so zgroženi

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.