Del Potro nepovabljen na zmenek Nole-Rafa

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Zdaj že nekdanja številka ena Novak Đoković se je zanesljivo prebil v finale močnega teniškega mastersa v Šanghaju, kjer pa mu nasproti ne bo stal največji rival Rafael Nadal.
Oglej si celoten članek

V prvem polfinalu je Novak Đoković gladko premagal sedmega nosilca Francoza Jo-Wilfrieda Tsongaja z 2:0 v nizih (6:2, 7:5).

Srbskega teniškega igralca, ki je prvi nosilec in branilec naslova na turnirju, v nedeljskem finalu čaka boljši iz dvoboja med prvim teniškim loparjem, Špancem Rafaelom Nadalom in Argentincem Juanom Martínom del Potrom.

Tudi hitri Nadal nemočen

Če je bil nov obračun Rafa-Nole zapisan v zvezdah, je bil to na koncu zgolj račun brez Del Potra, ki je Špancu šele drugič v fantastičnem letu 2013 preprečil uvrstitev v finale kakšnega izmed turnirjev in ga odpihnil s 6:2 in 6:4.

Povratek na vrh teniške lestvice ATP Nadal tako ne bo proslavil z novim finalom proti Đokoviću, ki ga je pred uradnim prevzemom prestola ustavil že v nedavnem pekinškem finalu. Del Potro je enega najhitrejših igralcev na svetu nadigral z neverjetno tekaško predstavo, ki je spominjala na njegov šampionski pohod z US Opna leta 2009.

"Hawkeye" prelomil obračun

Argentinec zmagovalcu desetih letošnjih turnirjev ni dovolil blizu in hitro povedel s 4:0, prvi niz pa zaključil z žgočim asom. Nadalu bi pri 2:2 v drugem nizu kmalu uspel prvi odvzem začetnega udarca, a mu je odločilno točko odvzel "Hawkeye", Del Potro pa je le nadaljeval z eno boljših predstav zadnjih let in se ni oziral nazaj.

Nadal je s predolgim returnom na začetni udarec Del Potra poskrbel za zmago postavnega nasprotnika, ki ga je nazadnje premagal ravno v šampionskem letu 2009. Nadal tako "zgodaj" ni izpadel že od šokantnega slovesa v Wimbledonu, ki ga je junija zapustil po vsega enem obračunu.

Šanghaj, masters 1000 (3,849 milijona dolarjev), polfinale: 

Novak Đoković (Srb/2) : Jo-Wilfried Tsonga (Fra/7) 6:2, 7:5;
Juan Martín del Potro (Arg/5) : Rafael Nadal (Špa/1) 6:2, 6:4.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.