Derbi Realu, Oblak zdaj prvi zasledovalec

Foto: Epa
Foto: Epa
V nedeljo so bile odigrane štiri tekme španske La Lige.
Oglej si celoten članek

V derbiju 15. kola španske La Lige je Real Madrid na stadionu Santiago Bernabéu premagal Sevillo (2:1) in utrdil primat na lestvici, Andaluzijci pa so padli na četrto pozicijo.

V prvem polčasu so bolje začeli gostje, Rafa Mir je z glavo zabil za vodstvo v 12. minuti. Za izenačenje je v 32. minuti poskrbel Karim Benzema. Nadaljevanje je prineslo taktičen boj z malo priložnostmi. V 89. minuti pa je udaril Vinícius Júnior, ki je z natančnim strelom z roba kazenskega prostora matiral vratarja Bona. Sevilli je zmanjkalo časa za odgovor, čeprav je Thomas Delaney v sodnikovem dodatku še zapretil.

PLT Mura preplavila vijolice, Kopru vaterpolo v Šiški

Atlético Madrid je zanesljivo slavil v Cádizu (1:4). Šele v drugem polčasu so gostje strli odpor borbenih domačinov. Načel jih je Thomas Lemar v 56. minuti, nato je povišal Antoine Griezmann v 70., za 3:0 je bi uspešen Ángel Correa v 76. minuti.

Ko se je že zdelo, da bo Jan Oblak tekmo končal brez prejetega gola, pa ga je z nenavadnim strelom s strani presenetil Choco Lozano. Žoga se je od vratnice ob presenečenem Oblaku, ki leta okroglega usnja ni najbolje ocenil, odbila v mrežo. Že v naslednjem napadu je za Madridčane zadel še Matheus Cunha in postavil končni izid.

Serie A Napoli izkoristil nepričakovan zdrs Milana

Spodrsljaj v boju za vrh lestvice si je privoščil Real Sociedad, v gosteh je izgubil z Espanyolom (1:0). Yangel Herrera je v 77. minuti poskrbel za vodstvo in zmago domačih. Sociedad je tako končal niz 13 ligaških tekem brez poraza.

V prvi popoldanski tekmi je Betis premagal Levante (3:1), potem ko je Juanmi dosegel "hat trick". Otrok Málage je zadel v 54., 63. in 78. minuti.

Premier League Vražji bunker zdržal, Jorginho podaril točko

La Liga, 15. kolo:

Cádiz - Atlético Madrid 1:4 (0:0)
Real Madrid - Sevilla 2:1 (0:1)
Villarreal - Barcelona 1:3 (0:0)
Real Betis - Levante 3:1 (0:1)
Espanyol - Real Sociedad 1:0 (0:0)
Athletic Bilbao - Granada 2:2 (1:2)
Deportivo Alavés - Celta Vigo 1:2 (1:1)
Valencia - Rayo Vallecano 1:1 (1:0)
Real Mallorca - Getafe 0:0 (0:0)

PONEDELJEK:
Osasuna - Elche

LESTVICA:
1. Real Madrid 33 (-1)
2. Atlético Madrid 29 (-1)
3. Real Sociedad 29
4. Sevilla 28 (-1)
5. Real Betis 27
6. Rayo Vallecano 24
7. Barcelona 23 (-1)
...
17. Cádiz 12
18. Elche 11 (-1)
19. Getafe 10
20. Levante 7

(+/-) - št. odigranih tekem glede na ligaške tekmece

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.