Šport > Nogomet
268 ogledov

Vražji bunker zdržal, Jorginho podaril točko

Chelsea Man Utd EPL Epa
Na angleških zelenicah je bil nedeljski spored 13. kola Premier League zelo pester.

Derbi 13. kola Premier League med Chelseajem in Manchester Unitedom se je na Stamford Bridgu končal z delitvijo točk (1:1). Londončani so ostali prvi, a z manjšo prednostjo pred zasledovalci. Man Utd, za katerega je Cristiano Ronaldo tokrat vstopil s klopi, je na osmem mestu.

Chelsea je gospodaril na domači zelenici in valil napade na vrata Davida de Gee, ki pa se ni pustil premagati. V 50. minuti pa je po veliki napaki Jorginha protinapad zaključil Jadon Sancho in gostom prinesel nepričakovano vodstvo. Veselje je trajalo le dobre četrt ure, saj je po prekršku nad Thiagom Silvo enajstmetrovko izkoristil prav Jorginho in izenačil.

Do konca tekme so domači skušali izvesti preobrat, a je bila obramba Uniteda sila zgoščena in je odvrnila vse poskuse čete Thomasa Tuchla.

Ryan Sessegnon NŠ Mura Tottenham Hotspur Ljudski vrt Video Šport Napovedal petardo Tottenhama, nato pa gledal tekmo ...

Nogometaši Manchester Cityja nadaljujejo uspešne predstave. Na domačem igrišču so ugnali (2:1) West Ham, pri tem pa jih nista motila ne sneg, ne razmočeno igrišče. V prvem polčasu je zadel İlkay Gündoğan, v zaključku srečanja pa Fernandinho. Poraz "kladiv" je v sodnikovem dodatku ublažil Manuel Lanzini.

Leicester City je gladko ugnal Watford (4:2). Dva gola za "lisjake" je zabil Jamie Vardy, gol in asistenco pa je prispeval James Maddison.

Brentford je na domačem igrišču po daljšem obdobju prišel do zmage, žrtev je bil nad oslabljeni Everton (1:0). V 24. minuti je najstrožjo kazen izkoristil Ivan Toney.

Tekma med Burnleyjem in Tottenhamom je bila odpovedana zaradi močnega sneženja, saj niso mogli pripraviti igralne površine na stadionu Turf Moor. Sneženje je sicer povzročilo veliko težav na severozahodu Anglije, prišlo je do izpadov električne energije in velikih zametov na cestah.

Premier League, 13. kolo:

Manchester City - West Ham United 2:1 (1:0)
Chelsea - Manchester United 1:1 (0:0) 
Brentford - Everton 1:0 (1:0)
Leicester City - Watford 4:2 (3:1)
Arsenal - Newcastle United 2:0 (0:0)
Crystal Palace - Aston Villa 1:2 (0:1)
Liverpool - Southampton 4:0 (3:0)
Norwich City - Wolverhampton Wanderers 0:0 (0:0)
Brighton & Hove Albion - Leeds United 0:0 (0:0)

PRELOŽENO:
Burnley - Tottenham Hotspur

LESTVICA:
1. Chelsea 30
2. Manchester City 29
3. Liverpool 28
4. West Ham United 23
5. Arsenal 23
6. Wolverhampton Wanderers 20
7. Tottenham Hotspur 19 (-1)
...
17. Leeds United 12
18. Burnley 9 (-1)
19. Norwich City 9
20. Newcastle United 6

(+/-) - št. odigranih tekem glede na ligaške tekmece

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.