Šport > Nogomet
10732 ogledov

Napovedal petardo Tottenhama, nato pa gledal tekmo ...

Amadej Maroša NŠ Mura Tottenham Hotspur Ljudski vrt Jure Banfi/sobotainfo.com
Samozavestni Anglež je pred srečanjem v Ljudskem vrtu kipel od optimizma, nato pa padel na realna tla.

Le redki so upali na takšen razplet. Mura je svoje prve točke v zahtevni skupini Konferenčne lige osvojila proti nesojenemu "superligašu" Tottenhamu. Zadetek Amadeja Maroše v sodnikovem dodatku je umiril optimizem, ki ga je v tabor "ostrog" vnesel prihod Antonia Conteja, Prekmurce pa nagradil za pogumne predstave ob predhodnih štirih porazih.

NŠ Mura Tottenham Hotspur Ljudski vrt Senzacionalno Šport Muraši na kolena spravili evropskega velikana

Za kakšno senzacijo gre, povedo gole številke. Igralski kader Londončanov je po Transfermarktu vreden 697 milijonov evrov, kader slovenskih prvakov pa malce več kot 7,5 milijona evrov. 

Tottenham Hotspur Stadium, odprt 2019, je po mnenju večine eden najbolj dovršenih tovrstnih objektov na svetu, stal je 1,1 milijarde evrov. V časih pred pandemijo je leta 1882 ustanovljeni klub - po Forbesu skupno ocenjen na okrog dve milijardi evrov, letno beležil več kot pol milijarde evrov prihodkov.

In tako so ljubitelji Tottenhama upravičeno pričakovali zmago nad ekipo, ki prihaja iz mesta, katerega prebivalci bi napolnili manj kot četrtino njihovega veličastnega stadiona. Med analitiki je bil najbolj samozavesten Jamie O'Hara, nekdanji vezist Tottenhama.

Na mreži Sky Sports je pred tekmo v Ljudskem vrtu napovedoval gladko zmago gostov. "To bo sprehod v parku," je O'Hara uporabil znano angleško frazo za lahko delo. "Videli bomo štiri ali pet golov, to bo mala malica, videli bomo nekaj dobrih predstav posameznikov," je smelo dejal nekdanji mladi angleški reprezentant.

Med tekmo je bila zgodba drugačna. "Izgubljamo 1:0, Mura je zabila odličen gol, Horvat je zavil eno v zgornji kot. Spurs so začeli slabo ...," je po uvodnih minutah poročal O'Hara in nato močno kritiziral Ryana Sessegnona za dva "neumna" rumena kartona in posledično izključitev.

Po porazu Londončanov, leta 2019 finalistov Lige prvakov, je bil bivši nogometaš še bolj oster. "Mislim, da nekaterih igralcev ne bi smeli več gledati v dresu Tottenhama (...) Davinson Sánchez je zaplaval pri obeh golih, igral je, kot bi bil na drsalkah. Doherty, Ndombélé, Delle Ali ... To je šokantno! Sramota je že to, da moramo na začetku drugega polčasa v igro poslati Sona, Højbjerga, Mouro, Daviesa," je besnel O'Hara.

"Za Ndombéléja je klub plačal 60 milijonov funtov. On in še nekateri igrajo brez odločnosti, brez želje! Kot da bi bili predobri za tekmo! Sramota!" je med drugim še dodal.

messi Na tnalu Šport Legenda brez milosti nad Messija: "Kako ga ni sram?"

Mura slavi največjo evropsko zmago v svoji zgodovini, Tottenham pa bo moral za uvrstitev v izločilne boje Konferenčne lige v zadnjem kolu doma premagati francoski Rennes, v kolikor zasedba Anteja Šimundže v Arnhemu ne pokvarila načrtov Vitesseju.

Komentarjev 2
  • Avatar olor
    olor 12:25 26.november 2021.

    Bravo in vse čestitke. Vendar sreča je tudi opoteča, zato fantje pogumno naprej, nihče ni nepremagljiv.

  • rd2dmk2 09:20 26.november 2021.

    BRAVO Mura. kapo dol. še tako naprej. pa ne pozabit zakaj ste premagal Angleže, ne niste tako dobri, samo Angleži so bili prveč naduti. ne iti po njihovi stopinjah. še enkrat, čestitam.

Sorodne novice